O companie low-cost introduce in premiera zboruri interne in Romania

278

avion

Compania aeriană low-cost Wizz Air va introduce, din luna iulie, cursa Cluj-Napoca – Bucureşti, cu o frecvenţă de şase zboruri pe săptămână, preţul biletelor pornind de la 39 de lei.

Coordonatorul de comunicare al Wizz Air, Doug Oliver, a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că noua rută va fi introdusă din 22 iulie.
„Wizz Air introduce, din 22 iulie, cursa Cluj-Napoca – Bucureşti, cu o frecvenţă de şase zboruri pe săptămână, mai puţin sâmbăta. Zborul va avea loc în cursul serii, de la ora 20.35 de la Cluj-Napoca spre Bucureşti, iar cel de retur, de la Bucureşti la Cluj-Napoca, va pleca la ora 21.55 de pe Otopeni. Preţurile biletelor pornesc de la 39 de lei. Cluj-Napoca – Bucureşti este o rută care se încadrează în creşterea capacităţii pe care ne-o dorim să o obţinem în 2016. România reprezintă o piaţă importantă pentru noi, de asemenea, noua cursă care va fi introdusă va fi una importantă pentru noi”, a spus Oliver.
Cursele vor fi operate de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, respectiv Bucureşti – Otopeni.
„Am decis să acoperim Clujul din mai multe motive – acolo este una dintre cele cinci baze ale companiei în România, a doua după Bucureşti. Este o piaţă mare, cu potenţial, care nu era deservită de celelalte companii low-cost. Este în avantajul nostru să oferim astfel de curse interne. În ultimul an, Wizz Air a adăugat pe listă 20 de aeroporturi. Avem peste 100.000 de zboruri pe an”, a declarat directorul comercial Wizz Air, György Abrán, într-o conferinţă de presă la Bucureşti.
Wizz Air este astfel a treia companie low-cost, după Ryanair şi Blue Air, care intră pe segmentul curselor interne, controlat până de curând de TAROM.
Abrán a spus că este foarte posibil ca Wizz Air să ia în calcul şi alte oportunităţi de rute.
În plus, Wizz Air are în plan angajarea a 400 de persoane în acest an, pentru că vor creşte şi numărul de aeronave operate şi va fi nevoie astfel de personal de bord şi de piloţi.
Totodată, Wizz a anunţat că va lansa în septembrie şi ruta Bucureşti – Budapesta.
Baza Wizz Air din Cluj-Napoca este deservită de cinci avioane, al şaselea urmând să fie introdus în luna iulie.
Directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu”, David Ciceo, a declarat corespondentului MEDIAFAX că acest nou zbor va aduce beneficii pentru pasageri, „frecvenţe sporite şi tarife de călătorie mai mici pe ruta Cluj-Napoca – Bucureşti”.
„Ne bucurăm că Wizz Air şi-a respectat angajamentul făcut faţă de Aeroportul Internaţional Cluj şi faţă de judeţul Cluj, odată cu lansarea primelor zboruri în anul 2007”, a spus Ciceo.
La nivel mondial, Wizz Air a transportat peste 19 milioane de pasageri în anul 2015 pe cele 400 de rute din 38 de ţări. În România, compania a transportat 4,5 milioane de pasageri în cursul anului trecut, având o cotă de piaţă de aproape 30 la sută.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi