Turiştilor britanici le place gerul. Ei sunt cei mai fideli clienţi ai Hotelului de Gheaţă

0 142

hotel de gheata balea lac

Turiștii britanici sunt cei mai fideli clienți în ultimii ani ai turismului extrem din România – cazare în frig, odihnă pe un pat de gheață, temperaturi de peste minus 20 de grade – totul fiind posibil în Munții Făgărașului, la peste 2.000 de metri altitudine, la Hotelul de Gheață și iglu-urile de la Bâlea Lac.

„Toată săptămâna aceasta avem persoane cazate. Azi erau minus 20 de grade la Bâlea. A urcat ieri un grup de 31 de englezi la Bâlea Lac, avem turiști cazați și în Hotelul de Gheață și în iglu-uri”, a precizat marți, pentru AGERPRES, Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al hotelului de la Bâlea Lac.
Adrian Suciu, Șeful Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, a precizat pentru AGERPRES că „atât azi-noapte, cât și în zilele următoare, la Bâlea Lac, temperatura va fi în jurul a minus 20 de grade, posibil să coboare și mai mult”.
Ineditul unei experiențe de neuitat îi determină pe turiștii străini, mai ales pe cei englezi, să vină în România pentru a se caza într-o cameră de gheață și pentru a trăi pe propria piele gerul din Munții Făgăraș.
„Toată lumea caută ceva excepțional, ieșit din comun. Cazările atipice atrag cu siguranță. Bâlea Ice Hotel se integrează în peisajul local. Se folosesc de mediul înconjurător, construiesc cu apă din lacul glaciar, ai un hotel care e atipic, e firesc să atragă. E o experiență pe care nu o poți avea într-o altă structură de cazare. Majoritatea lanțurilor hoteliere sunt foarte standardizate. Acum tendința este tocmai de personalizare. Cu cât te diferențiezi mai mult, ieși în față”, a declarat pentru AGERPRES Simina Manea, director executiv al Asociației Județene de Turism Sibiu.
Amplasate în imediata apropiere a Hotelului de Gheață (Hotel of Ice) din județul Sibiu, cele patru igluuri oferă o experiență unică. Un iglu este practic o cameră cu o singură intrare, care e închisă cu un fel de ușă de lemn. În interior se află un pat matrimonial, de gheață, peste care se așează scândură, o saltea, piei de animale și doi saci de dormit. Există noptiere de gheață, cu lămpi. Pentru a folosi baia, turiștii trebuie să iasă din iglu și să meargă câțiva metri prin zăpadă, până la băile amenajate la Telecabină sau la Cabana Bâlea Lac.
O noapte de cazare la Hotel of Ice costă 440 de lei, iar în iglu costă 660 de lei.
Pentru a ajunge la Bâlea Lac, turiștii trebuie să urce cu telecabina, iar costul unui drum dus-întors este de 60 de lei de persoană.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...