Cum îți dai seama dacă ai cumpărat cu adevărat Brânză de Sibiu și nu o ”făcătură”

1 602

branza sibiuDacă ești înebunit sau un simplu consumator de brânză de Sibiu și vrei să nu te trezești că ai fost păcălit și ai cumpărat altceva, trebuie să urmezi câteva reguli simple.

Vestită nu doar în ţară, ci şi în afara graniţelor, telemeaua de Sibiu se face şi acum după reţete vechi, transmise în familiile de oieri din generaţie în generaţie.
Gustul deosebit depinde de mai mulţi factori, de la compoziţia păşunilor unde sunt duse oile, până la modul de preparare şi păstrare.
”Brânza de Sibiu este unică datorită gustului deosebit pe care îl dau în primul rând compoziţia floristică a păşunilor şi microclimatul. Vorbim despre zona de munte, aer, modul de maturare al brânzei, apa pe care o folosim, chiar şi apa pe care o consumă animalul”, explică, pentru adevarul.ro, Marcel Andrei, preşedinte Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu.
Caracteristică este şi consistenţa brânzei de Sibiu, care este moale ca aluatul şi se întinde asemănător untului.
Pentru a obţine cea mai bună brânză, condiţiile de igienă sunt esenţiale. Apoi, contează foarte mult şi modul de prelucrare, timpul de preparare pentru o brânză de calitate fiind de aproximativ 5-6 ore.
Cum eticheta de “brânză de Sibiu” vinde produsul foarte bine, pe piaţă au apărut foarte multe produse contrafăcute, ajungându-se să se pună eticheta de “telemea de Sibiu” până şi pe importuri din Bulgaria. Cum ştiţi că aţi ales un produs autentic? “În afară de a fi gustată brânza, mai trebuie luată o fărâmitură între degete şi, în momentul în care ea se întinde precum untul, înseamnă că este brânză de calitate”, mai spune Marcel Andrei. Sursa info: feellikecooking.ro foto: arhivă (Piața Cibin)

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Mimi scrie

    Pe cine intereseaza de banzai de Sibiu false? Renumita br de Sibiu ….. Ha ha ha …. Nici nu se poate trai fara Asa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.