Procesul lui Ioan Cindrea. Verdictul dat marți de magistrații de la ÎCCJ!

0 172

cindreaContestația în anulare a deciziei prin care președintele Ioan Cindrea a contestat verdictul pedepsei de un an de închisoare cu suspendare, a fost analizată de Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost amânată pentru 22 februarie. Declarațiile de abținere a doi dintre cei cinci judecători au fost respinse.

Minuta încheierii de ședință din 25 ianuarie a consemnat două lucruri importante. Mai întâi s-a anunțat că s-au respind ca nefondate, declaraţiile de abţinere formulate de domnii judecători Ilie Iulian Dragomir şi Valentin Horia Şelaru în cauza ce formează obiectul dosarului nr. 3370/1/2015 privind contestaţia în anulare formulată de inculpatull Cindrea Ioan împotriva deciziei penale nr.113 din 14 septembrie 2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2169/1/2015. Decizia este definitivă.
Apoi s-a mai decis ca ”pentru a da posibilitatea contestatorului inculpat să ia cunoştinţă de conţinutul deciziei contestate, stabileşte termen la data de 22 februarie 2016, Camera de consiliu, Sala Secţiilor Unite – 103, orele 09,00”.
Reamintim că Cindrea a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru conflict de interese. El a fost condamnat de instanţa supremă, în data de 10 decembrie 2014, la un an de închisoare cu suspendare, pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar. Cindrea a făcut contestație în anulare a deciziei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.