Procesul lui Ioan Cindrea. Verdictul dat marți de magistrații de la ÎCCJ!

177

cindreaContestația în anulare a deciziei prin care președintele Ioan Cindrea a contestat verdictul pedepsei de un an de închisoare cu suspendare, a fost analizată de Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost amânată pentru 22 februarie. Declarațiile de abținere a doi dintre cei cinci judecători au fost respinse.

Minuta încheierii de ședință din 25 ianuarie a consemnat două lucruri importante. Mai întâi s-a anunțat că s-au respind ca nefondate, declaraţiile de abţinere formulate de domnii judecători Ilie Iulian Dragomir şi Valentin Horia Şelaru în cauza ce formează obiectul dosarului nr. 3370/1/2015 privind contestaţia în anulare formulată de inculpatull Cindrea Ioan împotriva deciziei penale nr.113 din 14 septembrie 2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2169/1/2015. Decizia este definitivă.
Apoi s-a mai decis ca ”pentru a da posibilitatea contestatorului inculpat să ia cunoştinţă de conţinutul deciziei contestate, stabileşte termen la data de 22 februarie 2016, Camera de consiliu, Sala Secţiilor Unite – 103, orele 09,00”.
Reamintim că Cindrea a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru conflict de interese. El a fost condamnat de instanţa supremă, în data de 10 decembrie 2014, la un an de închisoare cu suspendare, pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar. Cindrea a făcut contestație în anulare a deciziei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi