VIDEO – ISIS a publicat imagini cu atacatorii din Paris cum decapitează ostatici și fac antrenamente!

1.096

decapitareGruparea Statul Islamic a publicat luni dimineață imagini cu atacatorii de la atentatele din Paris cum se antrenează în Orientul Mijlociu și decapitează ostatici. Imaginile fac acum înconjurul internetului.

Imaginile îi prezintă pe cei nouă atacatori – trei francezi, patru belgieni şi doi irakieni – în timp ce decapitează ostatici ai grupării teroriste şi efectuează antrenamentele militare în Orientul Mijlociu, relatează BBC News Online, citat de mediafax.ro.
Înregistrarea video prezintă de asemenea locurile vizate de atacurile din 13 noiembrie din capitala Franţei, în care au murit 130 de persoane.
Înregistrarea, difuzată prin intermediul canalului media al organizaţiei jihadiste, se încheie cu imagini în care apar parlamentarii britanici care susţin raidurile aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria.
Grupul de monitorizare a site-urilor islamiste SITE a precizat că imaginile au fost filmate la Rakka, capitala de facto a Statului Islamic, înaintea atentatelor de la Paris.
În imagini apare un bărbat care seamănă cu Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor. Abaaoud, care era cetăţean belgian, a murit în timpul unui raid al poliţiei asupra unui apartament din Saint-Denis, în apropiere de Paris, la câteva zile după atacuri.
Nouă presupuşi atacatori au murit în cursul atacurilor din 13 noiembrie sau în zilele care au urmat, iar alţi doi sunt căutaţi în continuare.
„Acestea sunt ultimele mesaje ale celor nouă lei ai califatului care au fost mobilizaţi din vizuinile lor pentru a face o întreagă ţară, Franţa, să îngenuncheze”, spune un narator în înregistrarea video, informează Reuters în pagina electronică.
Reuters nu a putut verifica independent autenticitatea imaginilor, dar Laith Alkhouri, din cadrul Flashpoint Global Partners, o companie care monitorizează activitatea militanţilor pe reţelele de socializare, a afirmat că „înregistrarea video întruneşte toate criteriile unui mesaj autentic şi oficial al SI”.
Pe 13 noiembrie, nouă bărbaţi împărţiţi în trei grupuri au atacat stadionul naţional al Franţei, mai multe cafenele şi o sală de concerte din Paris. Un alt bărbat, Salah Abdeslam, a fugit în Belgia a doua zi, pe numele său fiind emis un mandat de arestare.
Atacatorii sunt identificaţi în înregistrarea video cu numele de combatanţi care fac referire la naţionalităţile lor – trei francezi, patru belgieni şi doi irakieni, prezentaţi drept Ali al-Iraqi şi Ukashah al-Iraqi.
Cei doi irakieni ar putea fi atacatorii sinucigaşi care au încercat să atace Stade de France. Ei aveau paşapoarte siriene considerate false şi nu au putut fi identificaţi oficial. Ceilalţi şapte atacatori morţi au fost identificaţi deja.
În imagini poate fi văzut şi premierul britanic, David Cameron, în timp ce îşi exprimă solidaritatea cu poporul francez în urma atentatelor. Înregistrarea se încheie cu un slogan pe ecran: „Cine stă alături de kafir (necredincioşi) va fi ţinta săbiilor noastre”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi