ALERTA ÎN FRANȚA SI MAREA BRITANIE. Amenintari cu bombe in scoli si licee si elevi evacuati de urgenta!

163

Peste 3.000 de elevi din 14 şcoli din Marea Britanie au fost evacuaţi, marţi, după ce instituţiile de învăţământ au primit o serie de ameninţări cu bombe. La Paris cinci licee au fost evacuate.

image

Toate cele 14 instituţii de învăţământ (şase din Birmingham, patru din Londra şi încă patru din Cornwall) au fost evacuate în cursul zilei de marţi, ca urmare a ameninţărilor conform cărora în clădirile respective ar fi amplasate mai multe bombe.
Ameninţările vin la o săptămână după ce alte trei şcoli au fost evacuate din acelaşi motiv, însă forţele de ordine au declarat atunci că nu au fost găsite materiale explozive.
„Din informaţiile strânse până în acest moment reiese că nu există vreo ameninţare credibilă în urma acestor telefoane, urmând să se deschidă o investigaţie pentru a descoperi persoanele responsabile de aceste apeluri”, a declarat Carl Foulkes din cadrul departamentului de poliţie din West Midlands, conform dailymail. co.uk.
Tot în cursul zilei de marţi, poliţia din Paris a fost nevoită să evacueze cinci licee, după ce instituţiile de învăţământ au primit ameninţări cu bombe, însă niciun pachet suspect nu a fost găsit.
Într-un raport al Europol prezentat luni se arată că reţeaua teroristă Stat Islamic pregăteşte noi atentate cu victime multiple în spaţiul Uniunii Europene, principala ţintă fiind Franţa
„Există toate motivele să ne aşteptăm ca organizaţia teroristă Stat Islamic, islamişti inspiraţi de această organizaţie sau alt grup terorist cu raţiuni religioase să încerce să comită un nou atac în Europa, în special în Franţa, cu scopul de a genera victime multiple în rândul civililor”, se arată în raport. Sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi