Marş de protest la Sibiu. Sunt aşteptați peste 2.000 de participanți!

298

Anunt important pentru toti sibienii si nu numai. Sâmbătă, 30 ianuarie 2016, între orele 12:00 – 14:30, va avea loc la Sibiu, un marș-miting de protest față de abuzurile săvârșite de instituția Barnevernet din Norvegia, și în semn de solidaritate cu familiile Bodnariu, Nan și Rădulescu, dar și cu alte familii despărțite în mod inuman și violent de proprii copii.

image

Demonstrația va începe la ora 12.00, în fața Gării din Sibiu, urmând mai apoi traseul: str. Constituţiei, Bdul Corneliu Coposu, Teatrul Radu Stanca, pietonala Nicolae Bălcescu, și Piaţa Mare din Sibiu, unde vor avea loc câteva cuvântări ale personalităților invitate, autorități locale, politicieni și reprezentanți ai comunității evanghelice.
Organizatorii estimează participarea unui număr de 2.000 de persoane.

Prin acest marș-miting, o inițiativă a bisericilor evanghelice neoprotestante din Sibiu, creștinii își exprimă public și ferm, solidaritatea cu familiile Ruth și Marius Bodnariu, Mihaela și Dumitru Nan și cu Claudia și Marius Rădulescu, dar și cu celelalte familii ale căror copii au fost răpiți de statul norvegian, în mod abuziv, la adăpostul unor legi inumane și nedrepte.
„Intervenția brutală și nejustificată a agenției Barnevernet, prin separarea copiilor Bodnariu, Nan, Rădulescu și a altor familii de români și nu numai, de căldura  familiei naturale, este un abuz grosolan împotriva drepturilor fundamentale ale copilului. Fiecare copil are dreptul să locuiască împreună cu părinții și frații săi. Acest drept al copiilor Bodnariu, Nan și Rădulescu a fost încălcat de statul norvegian. Susținem unitatea familiei, copiii și părinții trebuie să viețuiască împreună”, a declarat lect. univ. dr. Ioan BRIE, rectorul Institutului Teologic Penticostal din București și pastor al Bisericii Creștine „Emanuel” din Sibiu.
Organizatorii apreciază și susțin eforturile făcute de autoritățile române pentru întregirea familiilor afectate, și cer statului român să se implice ferm, pe toate căile diplomatice și juridice, în vederea revenirii copiilor români din Norvegia în mijlocul familiilor lor.

„Cerem instituțiilor europene și autorităților române, să se implice în corectarea abuzurilor făcute de statul norvegian împotriva drepturilor fundamentale ale copilului și ale familiei. Potrivit Sfintelor Scripturi, noi credem că familia este unirea dintre un bărbat și o femeie, care își cresc împreună copiii. Vrem să ne apărăm familiile, valorile și identitatea noastră creștină”, a mai spus pastorul Ioan BRIE.
Locuitorii din Sibiu și împrejurimi, indiferent de naționalitate, confesiune sau religie, sunt  invitați să se alăture acestui demers de solidaritate. Foto: arhiva

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi