Cutremur la Romgaz. Directori reținuți de către DNA pentru abuzuri în serviciu!

310
Sediul Romgaz din Mediaș
Sediul Romgaz din Mediaș

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus joi dimineață reținerea pentru 24 de ore a mai multor angajați cu funcții importante de la Romgaz. Cap de listă este directorul sucursalei Tg. Mureș, Pantelimon Avram.

Potrivit DNA, au mai fost reținuți și Ioan Ștefan, directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Emil Valentin Mincan, șeful Secției de Producție din cadrul Romgaz — Sucursala Târgu Mureș, și Ioan Tiberiu Olaru, șeful Serviciului Proiectare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Cei patru inculpați sunt prezentați joi Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Procurorii au reținut că, în primăvara anului 2014, Pantelimon Avram, împreună cu inculpații Emil Valentin Mincan, Ioan Ștefan și Ioan Tiberiu Olaru, invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au hotărât ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte și Primăria Târgu Mureș, în condițiile construirii unui cartier de locuințe pe raza orașului, să fie realizată din bugetul propriu al societății naționale.
”Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpați, a normelor legale privind disciplina financiară și în construcții, a legislației specifice din domeniul gazelor naturale și, mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică. Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz — Sucursala Târgu Mureș s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăți în sumă de 146.637 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în favoarea asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă”, precizează DNA, într-un comunicat de presă.
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureș.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.