autostrada inchisa sibiu orastie 1

Înainte de a pleca din România, aceștia au lăsat oficialilor Companiei Naționale de Autostrăzi (CNADNR) o ultimă factură în valoare de aproximativ 600.000 de euro. Mai exact, cu o zi înainte de anunțul privind rezilierea contractului, Salini-Impregilo a depus o factură în valoare de circa 2,78 milioane de lei, pentru lucrări executate, în vara anului trecut, la autostrada Orăștie-Sibiu. Odată achitată factura depusă de italieni, reprezentanții CNADNR au grijă să plătească integral valoarea contractului. Până în prezent, Salini-Impregilo a încasat 99,7% din valoarea contractului, respectiv 602,5 milioane de lei.
Anul trecut, italienii au mai încasat de la CNADNR 33 milioane de lei pentru lucrările de construcție a lotului 3 Orăștie-Sibiu, plus încă 67 milioane de lei pentru lotul 2 Lugoj-Deva, al doilea lot de autostradă ce ar putea fi demolat din cauza faptului că s-a constatat folosirea materialelor de slabă calitate, ca și la autostrada Orăștie-Sibiu.
Constructorul lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu, Salini Impregilo, a încasat primii bani în vara anului 2011, peste 112 milioane de lei, avans după semnarea contractului.
Din facturile depuse la CNADNR rezultă că, în anul 2012, italienii au încasat peste 255 milioane de lei, iar în 2013, puțin peste 195 milioane de lei.
Sursa www.evz.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns