VIDEO – Românca premiată de NASA și cei de la UNESCO. Fata cu care România se mândrește!

0 292

laura dumbravaO adolescentă din România a reușit frumoasa performanță să uimească pe cei de la NASA și UNESCO. Un eseu al constănțencei Laura Maria Dumbravă, a făcut furori la un concurs organizat peste Ocean.

„Totul începe cu mine”. Sunt cuvintele cu care şi-a început eseul tânăra de 14 ani. Fata a reuşit să cucerească juriul de pestre mări şi ţări, inspirându-se din vorbele lui Dalai Lama.
Tema concursului, „Clădirea păcii în inimi şi în minte”, i s-a potrivit ca o mănuşă tinerei. Eseul său a fost ales dintre alte 13.000 depuse, online, de elevi din întreaga lume. În eseu, fata a mai vorbit şi despre alte proiecte ale sale.
”Am contribuit la păstrarea păcii prin proiectarea a două staţii spaţiale pentru care am fost răsplătită, doi ani la rând, cu premiul întâi”, spune Laura.
Este vorba despre concursurile organizate de NASA, la care Maria a participat alături de colegii săi. Profesorul Ion Băraru, cel care, de 11 ani, îi pregăteşte pe campionii concursurilor organizate de NASA, spune că a fost surprins că Maria, elevă în clasa a VIII-a, a participat la o competiţie din domeniul uman.
Profesorul Ion Băraru, şeful Centrului de Excelenţă, Constanţa spune despre Laura că ”are o inteligenţă peste medie. Este ceea ce se cheamă un elev de excelenţă”.
Fata nu s-a hotărât încă dacă va urma o facultate în România sau peste hotare. ”Vreau să fiu medic. Mă gândeam la chirurgie pentru că îmi place să salvez vieţi”, spune aceasta.
Colegii Mariei s-au bucurat când au aflat că ea a reuşit să aducă un nou premiu. „Ştiam că lucrează la un proiect, dar nu ştiam despre ce este vorba. Când a văzut, am fost foarte mândră de ea. M-am bucurat foarte tare şi am felicitat-o”, au spus colegii fetei.
Sursa info: digi24.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.