lift spital sibiu

lift spital sibiuSpitalul de Psihiatrie “Gheorghe Preda” a beneficiat de fonduri substanţiale din partea Consiliului Judeţean Sibiu care au fost şi vor fi folosite cu scopul de a moderniza clădirile în care se desfăşoară activitatea spitalului.

O investiţie importantă pentru pacienţii şi angajaţii spitalului, finalizată la sfârşitul anului trecut, a fost  montarea unui lift exterior cu targă, în spatele Pavilionului central. Suma alocată de către Consiliul Judeţean Sibiu pentru construcţia casei liftului (amenajată de la subsol, parter, două etaje şi până la mansardă), pentru achiziţionarea şi montarea liftului, a fost de 450.000 lei cu TVA.
Totodată, în anul 2015, laboratorul de analize al spitalului și-a extins activitatea și a fost dotat cu aparatură modernă, constând în analizor automat de imunologie, aparat electroforeză, hotă, termostat, microscop, linie Eliza semiautomată, coagulometru semiautomat, precum și cu mobilier nou, în valoare totală de 190.000 lei.
„Ne-a preocupat să rezolvăm problema transportului pe verticală a pacienţilor imobilizaţi, dar şi a alimentelor şi a lenjeriei. Prin montarea acestui lift, am uşurat munca personalului instituţiei, precum şi confortul pacienţilor. Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru personalul medical şi auxiliar, dar şi a condiţiilor hoteliere pentru pacienţii din cele trei spitale pe care le avem în subordine este o prioritate pentru Consiliul Judeţean Sibiu şi ne bucurăm când oamenii aflaţi în suferinţă şi cei care îi îngrijesc sunt mulţumiţi”, a explicat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
În cursul acestui an, la Spitalul de Psihiatrie vor avea loc ample lucrări de reabilitare, urmând să fie deschise şase şantiere. În acelaşi timp, instituţia va beneficia şi de o dotare importantă. Astfel, după ce anul trecut spitalul a achizionat o ambulanţă tip A II pentru consulturile intraspitaliceşti, în valoare de 133.737 lei cu TVA, anul aceta parcul auto va fi dotat cu un tractor multifuncțional pentru tuns iarba şi curăţat zăpada, având în vedere că spitalul se întinde pe o suprafaţă de 13 hectare.
Reparaţii capitale vor avea loc la Pavilionul central, construit în urmă cu 153 de ani. Valoarea investiţiei la Secţia Psihiatrie I, situată la etajul I din Pavilionul central, cu o suprafaţă de circa 1.380 mp, se ridică la 600.000 lei cu TVA. Conducerea spitalului estimează că lucrările vor începe în mai-iunie şi se vor finaliza în luna septembrie. Reparaţii curente vor avea loc şi la faţada Pavilionului central, pentru care s-au alocat 500.000 lei.
De asemenea, reparaţii capitale vor începe şi la Pavilionul V, destinat persoanelor cu dependenţă, pentru care Consiliul Judeţean a alocat 450.000 lei. Pavilionul V a beneficiat în cursul anului 2015 de lucrări de subzidire în valoare de 230.000 lei.
Pavilionul 14 va fi etajat şi mansardat, investiţie pentru care Consiliul Judeţean Sibiu a destinat 692.300 lei (proiectare şi execuţie). Aceste lucrări de reabilitare sunt necesare în vederea mutării secţiei exterioare de la Boiţa, decizie luată pentru a reduce costurile de funcţionare a acestei secţii aflate la o distanţă de 30 km.
În acelaşi timp, la Secţia Psihiatrie VI se vor înlocui uşile, ferestrele şi pardoseală, lucrare pentru care s-au alocat 45.000 lei. Şi la magazia de materiale se vor face reparaţii capitale în valoare de 50.000 lei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns