FOTO – Sibiul a intrat și el în Anul Maimuței pe stil chinezesc. La propriu!

261

dans traditional chinezesc2Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a sărbătorit, vineri după-amiază intrarea în Noul an chinezesc. În cadrul evenimentului organizat de Institutul Confucius din cadrul ULBS, primul din România, de altfel, românii și chinezii au marcat împreună debutul anului Maimuței de foc.

Elevi ai școlilor din municipiul Sibiu și studenți din cadrul ULBS, îndrumați de profesorii chinezi ai Institutului Confucius Sibiu au fost oferit momente artistice și demonstrații de karate, toate pe ritmuri tradiționale chinezesti.dans traditional chinezescPotrivit zodiacului chinezesc, Anul Maimuței de foc este unul care va aduce bogăție și liniște. ”În tradiția chineză, maimuța reprezintă înțelepciunea și apropierea față de oameni. Maimuța de foc aduce dragoste, bogăție și liniște. Aduce, de asemenea și echilibru, iar dacă cineva într-o lună nu are parte de prea mult noroc, în următoarea cu siguranță situația se va schimba”, a explicat Dr. Song Shaofeng, director al Institutului Confucius Sibiu.dragostea din tei - in chineza
În prezent, în cadul Facultății de Litere și Arte a ULBS există un program de studiu pentru specializarea chineză-engleză, în care sunt înscriși 57 de studenți.

data-ad-slot="4949109893" data-ad-format="autorelaxed" data-full-width-responsive="true">

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.