Sesiuni de instruire cu directorii de grădinițe și primarii din județul Sibiu, la Consiliul Județean

0 161

sala consiliul judetean sibiuInstituţia Prefectului – Judeţul Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean Sibiu şi Asociaţia OvidiuRo organizează, în data de 8 februarie 2016, două sesiuni de informare şi instruire a primarilor şi a directorilor de grădiniţă asupra modului de implementare a programului naţional reglementat prin Legea nr. 248/2015, în contextul problemelor specifice din localităţile din judeţul Sibiu.

Agenda celor două sesiuni de diseminare este următoarea:
–    10,30 – 12,30 – sesiune pentru primari şi asistenţi sociali
–    13,00 – 14,30 – sesiune pentru inspectori şcolari şi directori de gradiniţă
Şedinţele de instruire se vor desfăşura în sala mare a Consiliului Judeţean.
Legea nr. 248/2015 sau ,,Legea Fiecare Copil la Grădiniţă” – votată în Parlamentul României şi promulgată de Preşedinte în noiembrie 2015 – răspunde obiectivelor cu privire la reducerea abandonului şcolar (la 11.3%) şi a sărăciei şi inechităţii sociale ce derivă din Strategia Europa 2020.
Potrivit Asociaţiei Ovidiu Ro, în 2014 rata abandonului şcolar în România ajunsese la 18.5% şi se estimează că în prezent doar unul din trei copii săraci beneficiază de educaţie timpurie. Potrivit Ministerului Muncii, mai mult de 111.000 de copii sunt eligibili pentru a primi tichetul social pentru grădiniţă. În judeţul Sibiu, în cele 64 de localităţi, sunt aproximativ 2.414 potenţiali beneficiari ai programului.
Programul naţional reglementat prin Legea nr. 248/2015 preia mecanismul central al programului-pilot „Fiecare Copil în Grădiniţă” gândit în special pentru zonele rurale extrem de sărace şi implementat, începând cu 2010, de către Asociaţia Ovidiu Ro în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Până la sfârşitul anului 2015, programul a fost extins în 43 de comunităţi din 12 judeţe ale ţării. În decursul celor cinci ani, peste 4.000 de copii au beneficiat de educaţie preşcolară. 98% dintre copiii care au beneficiat de program s-au înscris apoi la şcoală, iar 65% din aceştia continuă să aibă o prezenţă bună şi foarte bună.
În judeţul Sibiu, programul-pilot „Fiecare Copil în Grădiniţă” s-a derulat în cinci localităţi: Târnava, Vurpăr, Roşia, Brateiu şi Alţâna. La Târnava, programul a început în toamna anului 2013, când frecventau grădiniţa doar 19% din copiii de vârstă preşcolară. Anul trecut (în 2015), procentul era de 96%.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.