Cioloș: Rezilierea contractului pentru Autostrada Sibiu-Pitești ar fi întârziat și mai mult lucrările

0 167

autostrada inchisa sibiu orastie (10)

Premierul Dacian Cioloș a afirmat vineri că relicitarea contractului pentru Autostrada Sibiu – Pitești ar fi întârziat și mai mult executarea lucrării și că a trebuit ales „răul cel mai mic”.

„Sigur, ar fi fost și rezilierea o soluție. Niciuna din soluții nu e foarte bună și a trebuit ales răul cel mai mic, pentru a evita să întârziem încă și mai mult proiectul de autostradă, dar și pentru a ne asigura că acest studiu de fezabilitate nu va împiedica continuarea proiectului și că n-o să ne creeze probleme mai târziu. Rezilierea ar fi presupus, într-un fel sau altul, un conflict cu compania care a realizat acest studiu de fezabilitate, pentru că, din câte am înțeles, nici ei nu au fost mulțumiți de modul cum s-a derulat contractul, nici ministerul n-a fost mulțumit de modul cum au derulat contractul”, a afirmat Cioloș, la Ministerul Transporturilor.
El a adăugat că, din cunoștințelesale, „caietul de sarcini a fost destul de imperfect, ceea ce a dus la situația de fapt”.
„Soluția pe care a propus-o ministerul a fost aceea de a evita să pierdem acești bani sau, oricum, să mergem în justiție să îi recuperăm, să folosim anumite clauze contractuale și să cerem companiei să mai lucreze încă un an”, a precizat premierul.
Acesta a menționat că ar fi nevoie de o previzibilitate de minimum zece ani pentru proiectele mari, în caz contrar „o să tot rămânem doar cu studii de fezabilitate”.
Sursa www.agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.