gavril hrib andrei schwartz outside

gavril hrib - andrei schwartz - outsideAstra Film Cinema, singurul cinema din centrul Sibiului, își reia proiecțiile din 11 februarie, în fiecare joi, de la ora 19:00. Outside (regia: Andrei Schwartz), pimul film programat, a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun documentar, competiția România la Astra Film Festival 2015.

Condamnat pe viață în regimul comunist pentru dublă crimă, Gavril Hrib este eliberat pentru bună purtare după 21 de ani de închisoare. Cu o geanta pe umăr și cu 40 de lei primiți pentru transport, Gavril se regăsește într-o Românie necunoscută aflată în plină tranziție. Inițial filmul prezintă lupta acestuia cu vina și cu viața în interiorul și în afara închisorii.
Hrib și Schwartz se cunosc din 1994, atunci când regizorul a filmat Jailbirds, un documentar despre viața din închisoarea Rahova. În 2004, când Hrib se pregătește pentru eliberare îl sună pe Schwartz. Relația dintre protagonist și regizor este pusă însă la încercare în momentul în care se dovedește că Hrib a servit în toți acești ani o versiune neadevărată a motivului pentru care a fost închis.
De ce și-a prefabricat Hrib o versiune falsă a faptelor pentru care a fost condamnat și cum de toată lumea a luat-o de bună fără a cerceta veridicitatea ei?
Proiecția filmului Outside are loc joi, 11 februarie – ora 19:00 la Astra Film Cinema din Piața Mică, nr. 11. Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Comentariul meu

Lasă un răspuns