calota

calotaDupă ce și-au asigurat prezența în prima grupă valorică, universitarii dispută miercuri de la 20.30 o partidă ce în trecut era catalogat ca derbiul campionatului național de baschet masculin. Echipa lui Fleșeriu joacă în Capitală cu Dinamo, un meci în care căpitanul Calotă (foto) nu face parte din lotul sibienilor.

Fleșeriu are probleme de lot înaintea acestui meci. Calotă a fost lăsat acasă pentru că este accidentat, dar chiar și așa echipa își dorește victoria. ”Nu este un meci ușor și nici unul extrem de greu. În sfârșit jucăm un meci în care ne interesează mai mult evoluția individuală a unor jucători decât rezultatul și vom putea folosi toți jucătorii. Cei care au jucat mai puțin decât până acum sper să profite de minutele pe care le vor primi și să mă oblige să îi folosesc mai mult atunci când vor fi meciuri importante. Evident că ne dorim să câștigăm cât mai multe meciuri din cele 12 care urmează până la PlayOff, dar, așa cum am mai spus, obiectivul important este să ajungă toată lumea sănătoasă în PlayOff, iar jucătorii să fie în progres față de cum au venit la Sibiu. În lot avem ceva probleme, Calotă nu va face deplasarea aceasta. El era accidentat înainte de meciul cu Mediașul, în mod normal nu ar fi trebuit să joace nici atunci, dar a strâns din dinți și a ajutat echipa să intre în primele 6. Acum urmează o perioadă de refacere, sau recuperare, pentru el. Mai sunt și alți jucători accidentați, cu probleme mai mărunte, care îi lasă să joace, dar în următoarele două săptămâni încercăm să refacem pe toată lumea pentru a putea începe pregătirea pentru PlayOff”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul lui Atlassib Sibiu.
Tânărul Vlad Tincu va fi utilizat și el probabil în acest meci, datorită lipsei lui ”Kevin”. Acesta speră să demonstreze că este o soluție viabilă pentru antrenorul său în momentul în care un jucător român se accidentează. ”Meciul cu Dinamo va fi greu. Dinamo are o echipă bună, chiar dacă nu s-a calificat în primele 6, sigur este în stare să câștige orice meci și, cred eu, are șanse foarte mari să ajungă în PlayOff. Meciul nostru cu Dinamo îl vom juca fără Kevin (n.r. Octavian Popa Calotă), și probabil o să ni se acorde nouă, jucătorilor mai tineri, mai multe minute. Vom încerca să dăm totul pe teren și vom vedea ce va fi. Eu sunt încrezător și sunt sigur că vom câștiga”, a spus Vlad Tincu.
Meciul are loc de la ora 20:30 și va fi transmis în direct pe Digisport.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns