Ora de Sibiu
Știri in direct

Primarii și directorii de grădinițe instruiți la Prefectura Sibiu. Ce s-a discutat!

295

prefecturaLuni a avut loc instruirea pentru primari, asistenţi sociali şi directori de grădiniţe din judeţul Sibiu asupra aplicării prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniţă, organizată de Instituţia Prefectului-Judeţul Sibiu şi înscrisă în Caravana de Diseminare a Asociaţiei OvidiuRo.

Fiecare participant a primit din partea acestei asociaţii un set de materiale pe suport electronic şi de hârtie cuprinzând legislaţia, formularistica şi materiale vizuale.
Măsură legislativă luptă împotriva excluziunii sociale  şi extinde la nivel naţional Programul pilot „Fiecare Copil în Grădiniţă”, lansat de Asociaţia OvidiuRo şi Ministerul Educaţiei Naţionale, derulat până în prezent în comunele Alţâna, Brateiu, Roşia, Târnava şi Vurpăr. Prin intermediul acestei legi, familiile defavorizate primesc tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună pentru fiecare copil preşcolar, acordarea fiind condiţionată de prezenţa zilnică la grădiniţă.
Mecanismul de implementare a fost prezentat de dl Ovidiu Sitterli, prefectul judeţului Sibiu, d-na Elena Mocăniţă, director de programe Asociaţia OvidiuRo şi dl. Gheorghe Bârză, inspector şcolar general adjunct.
Au urmat discuţii libere, participanţii fiind interesaţi de modul în care se întocmeşte un astfel de dosar, ce alte câştiguri se pot lua în calculul venitului lunar pe membru de familie, dar şi ce sancţiuni se pot aplica comercianţilor, în ipoteza apariţiei situaţiei în care nu se respectă vânzărea de produse prevăzute prin lege. Punctele de vedere ridicate au fost clarificate de iniţiatorii acţiunii.
Legea încurajează comportamentele pro-educaţie şi motivează familiile defavorizate în a-şi înscrie şi a-şi duce zilnic la grădiniţă copiii. Asigurarea  accesului la educaţie timpurie a unor copii susţinându-le în perspectivă şansele să fie înscrişi la şcoală, să obţină rezultate şcolare bune şi să nu abandoneze timpuriu actul educaţional.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...