VIDEO – Singura biserică de gheață din România, a fost sființită marți la Bâlea Lac

417

biserica de gheata 2Biserica de Gheață de la Bâlea Lac a fost sființită marți de dimineață de către un sobor de patru preoți și în prezența mai multor turiști. Deja aici sunt programate pentru perioada următoare două botezuri și o cununie.

Un sobor format din patru preoți a binecuvântat marți, singura biserică de gheață din România, cea aflată în județul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș.
Biserica de Gheață de la Bâlea Lac este și singura biserică ecumenică din România, unde au loc slujbe de botez și cununie pentru orice cult.
”La slujbă au fost prezenți patru preoți de la patru confesiuni diferite: romano-catolică, greco-catolică, greco-catolică și ortodoxă. Preoții au subliniat faptul că ei binecuvântează biserica, pe principiul că omul sfințește locul”, a declarat, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a complexului de gheață de la Bâlea Lac, conform agerpres.ro.
În iarna 2008-2009, însuși Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza, a binecuvântat Biserica de Gheață.

Acontată deja pentru botezuri
Potrivit Lidiei Bădilă, deja au fost programate două botezuri și o cununie, în Biserica de Gheață de la Bâlea Lac. Pe cinci martie va avea loc botezul unui copil, al unei familii de români etnici maghiari care doresc ca acest eveniment unic să aibă loc într-o biserică cum nu mai este alta la noi în țară.biserica de gheata
Cu o capacitate de 50 de locuri, Biserica de Gheață are băncuțe de gheață, acoperite cu lemn, pe care pot sta oamenii și are sculptat și un altar de gheață.
Cei care doresc doar să viziteze inedita biserică, dar și Hotelul de Gheață, singurul de acest fel, aflat în apropierea lăcașului de cult, trebuie să achite o taxă de 15 lei, de persoană. Pentru a ajunge însă la Biserica de Gheață, turiștii trebuie să urce la 2.000 de metri, cu telecabina. Un drum dus-întors cu telecabina costă 60 de lei, de persoană.
Construită pentru al zecelea an consecutiv, Biserica de Gheață de la Bâlea Lac este o copie mai mică a bisericii săsești din satul sibian Mălâncrav. Urmăriti mai jos imagini de la inaugurarea de acum 3 ani.

Sursa: agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.