Teatru şi demonstraţii de sculptură de Ziua Brâncuşi la Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac!

0 550

sculptura2Ziua Brâncuşi va fi sărbătorită anul acesta şi la Bâlea Lac la Hotelul de gheaţă. Operele marelui sculptor naţional vor fi reproduse în gheaţă de câţiva sculptori sibieni iar o trupa locală de teatru va susţine un spectacol ce îi aduce pe scenă prin intermediul actorilor, pe Constantin Brâncuşi şi pe Steve Jobs.

Constantin Brâncuşi, «părintele sculpturii moderne», cum a mai fost denumit pentru prima dată în America, s-a născut pe 19 februarie 1876 în Hobiţa, România. Este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, iar ziua naşterii sale este sărbătorită în toată lumea şi înscrisă în calendarul cultural universal. Începând de anul acesta,  ziua de 19 februarie a fost declarată, în mod oficial în România, sărbătoare naţională.
“Constantin Brâncuşi ne-a dus în universalitatea lumii, făcând din naţiunea română o mitologie. Drept urmare, este datoria noastră, pentru a nu fi mai prejos de omagiul pe care îl aduce lumea contemporană lui Brâncuşi, să declarăm ziua lui de naştere sărbătoare naţională”, scrie în expunerea de motive ce a însoţit propunerea legislativă ce a dus la declararea zilei de 19 februarie sărbătoare naţională.
Printre cele mai cunoscute opere ale sculptorului se numără „Coloana fără sfârşit”, „Poarta Sărutului”, „Masa tăcerii” şi „Domnişoara Pogány”.
Ca un omagiu artistic adus marelui sculptor român, câţiva sculptori sibieni vor reproduce în gheaţă operele sale şi vor realiza o expoziţie ce va putea fi vizitată în holul Hotelului de gheaţă până la sfârşitul acestui sezon.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...