astra

astraÎncepând cu data de 17 februarie, sesiunile de lectură publică vor avea loc în fiecare zi de joi, la orele 17:00 în Foaierul Bibliotecii (corp B) și simultan în toate filialele sale din cartierele Bâlea, Hipodrom, Valea Aurie și Vasile Aaron, precum și în bibliotecile municipale, orășenești și comunale din județul Sibiu.

Cei care vor citi din bibliografia propusă și adaptată temei alese pentru fiecare lună vor fi bibliotecari, actori, poeți, scriitori, dramaturgi, artiști plastici, manageri, profesori, juriști, preoți, ingineri, gastronomi, publicul larg, iubitor de slovă și atmosferă specială.
Calendarul tematic a fost compus ținând cont de interesul cititorilor noștri pentru anumite genuri literare, după cum urmează: poezie pentru februarie, teatru pentru martie, texte sacre pentru aprilie, literatură pentru copii pentru mai, clasicii literaturii române pentru iunie, clasicii literaturii universale pentru iulie, descrieri de călătorie pentru august, manuale și abecedare pentru septembrie, carte tehnică pentru octombrie, literatura dark-fantasy pentru noiembrie și cărți de bun gust/ gastronomie în decembrie. Iar sesiunile de lectură vor continua în anul viitor lungul șir al clasificării zecimale. (CZU este o schemă întrebuințată în biblioteci pentru clasificarea documentelor în funcție de subiectele pe care le tratează. Această schemă de clasificare împarte totalitatea cunoștințelor umane în zece clase, care se subîmpart la rândul lor în alte zece subdiviziuni).
Dar până atunci, în luna februarie, Biblioteca Iubește POEZIA și îi invită pe toți cei care au aceeași pasiune în zilele de joi: 11, 18, 25 februarie, la orele 17 în foaierul Bibliotecii (corp B) pentru sesiuni extraordinare de lectură publică în compania bibliotecarilor astriști (11.02), a poeților de la Zona Nouă (18.02) și a actorilor de la Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu (25.02). Ca bonus pentru genul liric vom avea un eveniment de excepție în data de 29 februarie prin prezentarea unui volum antologic cu poezie de dragoste îngrijit și prezentat de poetul Radu Vancu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns