zeci de turisti au ramas blocati pe munte dupa ce telecabina de la balea lac s a defectat 137041

Telecabina ce face legatura intre Balea Lac si Balea Cascada, a fost oprita de cei in a caror administrare se afla. Decizia a fost una de precautie.

image

Telecabina de la Bâlea a fost oprită, luni, din cauza unei avertizări de vânt puternic, însă niciun turist nu este blocat pe munte.
Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al societăţii care administrează complexul de gheaţă de la Bâlea Lac, a declarat, că telecabina nu funcţionează din cauza unei avertizări de vânt puternic, însă nicio persoană nu trebuie să coboare de pe munte, ultimii care au urcat fiind câţiva turişti care aveau rezervare pentru mai multe zile la Hotelul de Gheaţă.
„Am avut nişte turişti englezi care au coborât luni dimineaţa şi alţii care au urcat, însă după acest moment telecabina nu a mai fost pusă în funcţiune din cauza unei avertizări de vânt puternic. Telecabina nu va mai funcţiona luni”, a spus Bădilă.
Potrivit acesteia, niciun turist nu trebuie să coboare, ultimii care au urcat fiind turişti care aveau rezervare la Hotelul de Gheaţă pentru mai multe zile.
Telecabina este singurul mijloc prin care se poate ajunge de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, unde există un hotel şi o biserică din gheaţă. Sursa: mediafax.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns