Bilanțul controalelor RAR în traficul din județul Sibiu. Câte mașini au fost găsite cu probleme!

1 299

masina rarRegistrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.314 de vehicule în județul Sibiu. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 20,82% (19) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident.

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.314 de vehicule în județul Sibiu. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 20,82% (19) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român. “Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe șosele vehiculele care pun în pericol siguranța participanților la trafic. Este contribuția noastră substanțială la a avea un parc auto cât mai sigur în România”, declară George-Adrian Dincă, Directorul General al Registrului Auto Român.

Situație și mai îngrijorătoare la autoutilitate
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 37,08% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 25,37%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).
Din totalul vehiculelor verificate, 3,07% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).
În urma analizei emisiilor poluante, la 5,11% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis .

Cum stă treaba în țară
La nivelul întregii țări, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în anul 2015, 81.702 vehicule. Dintre aceste vehicule, aproximativ 27% au fost mai vechi de 15 ani, 32,35% aveau între 11 și 15 ani, iar 12,34% aveau între  9 și 10 ani. Au fost oprite și vehicule mai noi: 4,74% aveau între 1 și 3 ani și 24,04% între 4 și 8 ani.
Procentajul de respingere în funcție de vechime arată că 63,07% dintre vehiculele mai vechi de 15 ani au prezentat diferite neconformități, față de 48,01% dintre cele cu vârsta cuprinsă între 6 și 8 ani sau 28.47% la cele mai noi de 3 ani.

Bilanțul de la Sibiu pe anul trecut
În urma controalelor mixte desfășurate în județul Sibiu de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2015 au fost aplicate 526 de sancțiuni și au fost reținute 3 permise de conducere și 348 de  certificate de înmatriculare.
Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Gigi scrie

    Dar un control la farurile masinilor si a becurilor folosite nu faca RAR-ul ???
    Pe timp de noapte vezi tot felul de becuri si modificari la faruri la multe masini, pur si simplu te orbesc, folosesc becuri neomologate, cica XENON care de care mai albastre, puternice si prost reglate, asteptam un control din partea RAR-ului si in privinta acestui aspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.