film 1

filmDupă ce filmul „Billion Star Hotel” a avut parte de „răsfăț de Hollywood”, producția românească ajunge în sfârșit, acasă. După un traseu de 4 ani, de la start la finiș, echipa filmului „parchează” la Sibiu. În acest film joacă și Nicu Mihoc, actor al Teatrului Național „Radu Stanca”.

Racolat în circuitul cinematografic global, după ce a adunat 33 de selecții și nominalizări la festivaluri inter-nationale, și un total de 12 premii, dramedia “Billion Star Hotel” va rula în cinematografele din România, începând cu data de 19 februarie. Sibienii vor avea parte de o proiecție de gală în prezența realizatorilor filmului pe data de 24 februarie 2016, la Cinema Arta, ora 20.00.

„Billion Star Hotel” – Un film cu tot atâtea povești, câți spectatori
Un film complex, care îmbină mai multe genuri, unii spectatori putând remarca latura socială, dramatică,  alții accentele de comedie, alții poveștile de dragoste, alții elementele de tip fantasy, sau musical, deci povești pentru fiecare.
Mesajul filmului este unul pozitiv – să devenim cu toții mai generoși, binevoitori, mulțumiți de viețile nostre și prin urmare mai fericiți.
Filmul vorbește despre destinele a trei personaje aparent ciudate – Sică Generalu’, Panait Surdu și Arthur Popescu, despre neliniști interiore, traume din copilărie, drame sufletești. Ei sunt purtați de viață pe pro-priul drum și odată cu maturizarea lor, temerile și confruntarile cu viața, se schimbă. O călătorie prin viața a trei personaje în care transpare adevărul că viața inseamnă însuși propriul fel unic, complicat de a fi.
Flash-uri din viața acestor personaje se derulează concomitent cu mersul trenului pentru că personajele filmului se întâlnesc într-un moment zero, într-un tren al vieții. Un tren care se oprește într-un timp și într-un spațiu, dar care continuă să meargă. Indiferent cât de vindicativă ar putea fi reîntoarcerea, trenul merge doar înainte.
O peliculă inedită, cu povești diferite și o voce (un narator) care explică lumea in care trăim. Prin puterea exemplului. O poveste cârpită din povești, spusă cu răbdare de Tata Rudi unui puști “atent” care „înfulecă” povestea și, cu minuțiozitate, ordonează piesele acestui puzzle cu mii și mii de stele pe el.
Deși cei trei au destine diferite, în esență ele se asemănă. De la sărăcie la extravaganță, fundalul ia forme diferite, la fel ca și experimentele senzoriale (cele sonore, cu preponderanță).
Coloana sonoră a filmului este originală, creată special pentru film de Vizi Imre, cantautorul finalist la „Vocea României”.  Muzica a obtinut trofeul pentru cea mai buna muzica de film, cu soundtrack-ul original al filmului „Billion Star Hotel” la Euro Film Fest, Malaga, Spania.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu