metoda accidentului
Foto Arhivă

În data de 21 februarie, în jurul orei 13.00, un bărbat a apelat Poliția Municipiului Mediaș sesizând faptul că a fost victima unei înșelăciuni prin metoda „accidentul”.  Bărbatul a dat 3.000 de lire unui fals medic pentru o presupusa operatie a fiului victimei.

image

Victima, în vârstă de 55 de ani, domiciliată în municipiul Mediaș, le-a relatat polițiștilor faptul că în data de 21 februarie, în jurul orei 11.20, a fost apelată telefonic de o persoană de sex masculin care a pretins că este medic iar fiul său îi este pacient, fiind implicat într-un accident rutier. Falsul medic a pretins bani pentru operația fiului victimei, iar pentru a intra în posesia sumei de bani i-a spus victimei că o persoană îl va aștepta în zona Spitalului Municipal Mediaș. La locul indicat de apelant, victima s-a întâlnit cu un bărbat căruia i-a înmânat 3.010 lire. La aproximativ 20 de minute după ce banii au fost predați intermediarului, victima a fost din nou apelată telefonic de către aceeași persoană pentru a-i fi returnată suma, motivând ca s-a produs o eroare, stabilind și un loc de întâlnire.
Întrucât bărbatului i s-a părut suspect cel de-al doilea apel, a sesizat Poliția Municipiului Mediaș. Polițiștii s-au mobilizat cu operativitate, s-au deplasat împreună cu victima la locul stabilit pentru returnarea banilor, însă nu s-a prezentat nimeni.
Polițiștii Biroului Investigații Criminale Mediaș continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
Foto: arhiva

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu