S-a schimbat acționariatul la Banca Carpatica. Cu ce a mai rămas Carabulea!

0 404

 banca-carpatica-soseaua-alba-iulia-600x344După ce a înstrăinat pachetul majoritar de acțiuni ale Băncii Carpatica, către Nextebank, afaceristul sibian Ilie Carabulea nu a mai rămas cu mare lucru. Acesta deține acum un pachet minoritar de de 18,4 la sută.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a rămas cu un pachet minoritar de 18,4% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (simbol bursier BCC) după fuziunea cu Nextebank care cu o participaţie de 54,7% a preluat controlul băn­cii din Sibiu, arată o notificare transmisă la bursă. Alte 17,7 procente din acţiunile Băncii Carpatica sunt deţinute de persoane fizice, în timp ce 9% aparţin unor companii.
În urma fuziunii cu Nextebank, Banca Carpatica va ajunge la active de aproximativ un miliard de euro şi se va poziţiona pe locul 17-18 în topul băncilor locale. Nextebank, instituţie controlată de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund, a finalizat luna trecută achiziţia pachetului majoritar al Carpatica prin cumpărarea de acţiuni de la mai mulţi acţionari şi subscrierea în cadrul procesului de majoare a capitalului social, primind acordul BNR şi al ASF.
În prezent tranzacţia aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei, care ar urma să fie primit în termen de circa 40 de zile.
Banca Carpatica a ajuns la Nextebank după ce tranzacţia cu fondul american de investiţii JC Flowers a picat. JC Flowers s-a retras deoarece nu a reuşit să ajungă la o în­ţelegere şi cu Piraeus pentru preluarea sub­sidiarei locale, americanii fiind interesaţi de cumpărarea ambelor bănci împreună. Sursa: zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...