PNL Sibiu cere Prefectului Sitterli printr-o adresă oficială SĂ ÎL DEMITĂ PE IOAN CINDREA de la Consiliul Județean!

0 214

cindrea siterli luca sovaialaORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ A PNL SIBIU a cerut printr-o adresă scrisă trimisă către Instituția Prefecturii din Sibiu, să emită un ordin prin care să îl demită pe actualul președinte al Consiliului Județean, din fruntea acestei instituții.

Liberalii consideră că Ioan Cindrea trebuie eliberat din funcție după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în 22 ianuarie, să respingă contestația în anulare cerută de președintele Consiliului Județean Sibiu, împotriva sentinței penale nr. 1071/10.12.2014, prin care acesta era condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Iată adresa trimisă de PNL Sibiu către Instituția Prefectului:
Subscrisa ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ A PNL SIBIU cu sediul în Sibiu, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 34, jud. Sibiu, va solicita ca, in considerarea atributiilor ce va sunt conferite de  disp. art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare să emiteţi  ordin prin care să constataţi încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu a domnului Ioan Cindrea.
După cum știți, prin Sentinţa penala nr. 1071/10.12.2014, definitivă,  Înalta Curte de Casatie si Justitie a dispus condamnarea  inculpatui Cindrea Ioan la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese si aplicarea pedepsei accesorii  prevăzute de art. 64 lit.a teza a II-a, b şi c Cod penal anterior. În baza art.81, 82 Cod penal anterior cu aplicarea art.5 Cod penal, a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale pe un termen de încercare de 3 ani, iar in baza art.71 alin.5 Cod penal anterior, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii, a dispus și suspendarea executării pedepsei accesorii.
Potrivit prevederilor art. 15 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare: ”(2) Calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: e) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate;”
Președintele Consiliului Județean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, se află în cazul de încetare de drept a mandatului, caz reglementat de prevederile art. 15 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali chiar dacă s-a dispus, cu privire la acesta, suspendarea executarii pedepsei principale și accesorii.
În acest sens s-a pronuntat Î.C.C.J prin Decizia nr. 18/08.06.2015 a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, statuând că, “Dispoziţiile art. 15 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, sunt aplicabile în cazul condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, cu aplicarea art. 81-82, respectiv cu executarea în alte condiţii decât cele prevăzute de art. 57 alin. (1) din Legea nr. 15/1968 privind Codul penal al României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.
Această decizie este obligatorie conform dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din codul de Procedură Civilă motiv pentru care vă solicităm ca, de îndata să procedați la emiterea ordinului prin care să constataţi încetarea de drept a mandatului de Preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu a domnului Ioan Cindrea.

Sibiu,  24.02.2016                            ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ A PNL SIBIU
Copreşedinții PNL Sibiu,
Deputat Raluca Turcan
Deputat Mircea Cazan

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.