Deputatul Mircea Cazan a cerut în plenul Parlamentului României, demisia lui Cindrea

0 180

mircea cazanLiberalul sibian Mircea Cazan a cerut într-o interpelare de la prezidiul Camerei Deputaților, ca actualul președinte al Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, să fie demis de instituția Prefectului Județului Sibiu, în cazul în care acesta nu își va depune el singur mandatul.

Cazan a avut o interpelare în plenul Parlamentului prin care acesta crede că Ioan Cindrea își va da demisia de la șefia Consiliului Județean Sibiu.
Iată interpelarea lui Mircea Cazan:
Având în vedere că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia în anulare formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, împotriva deciziei prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar,  am încredere în corectitudinea si seriozitatea d-lui Ioan Cindrea că isi va da demisia din funcția de presedinte a Consiliului Județean Sibiu.
Sunt convins că dl. Ioan Cindrea se va ține de cuvânt si se va întoarce la catedră, lăsând la preşedinția partidului şi a  Consiliului județean oameni tineri, de perspectivă care pot să schimba imaginea politicii românesti.
Cred că dl. Ioan Cindrea nu va aştepta să înceapă demersurile Instituţiei Prefectului Sibiu pentru a-l demite din funcția de preşedinte a Consiliului Judeţean.
În cazul în care dl.presedinte al Consilului județean Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat definitiv la un an de închisoare cu supendare, nu-şi va da demisia, solicit, de aici, de la tribuna Parlamentului României, Instituţiei Prefectului Sibiu să facă demersurile necesare pentru a-l demite pe preşedintele Consiliului Judeţean Ioan Cindrea.
Sentinţa instanţei este definitivă şi este normal ca Prefectul Judeţului Sibiu să emită de urgenţă Ordinul pentru  încetarea de drept a mandatului de președinte al Consiliului Județean al domnului Cindrea.  Temeiul legal îl reprezinta dispozitiile art. 15, alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si dispozitiile art. 26, alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul si institutia prefectului.
Trebuie respectate prevederile legale în vigoare şi din aceste motive aşteptăm demiterea domnului Cindrea!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.