FOTO – Accident chimic cu victime multiple la Uzina de Apă din municipiul Sibiu. E doar un exercițiu!

238

atac chimic uzina de apa isu sibiu pompieriAstăzi, 25 februarie, la ora 10:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, a organizat şi desfăşurat un exerciţiu cu forţe în teren la Stația de tratare a apei ”Dumbrava” din municipiul Sibiu.

Tema exercițiului a fost intervenția în gestionarea situației de urgență generată de producerea unui accident chimic cu victime multiple la stația de apă. La exercițiu au colaborat și Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu și Garda de Mediu Sibiu.
”Obiectivul exercițiului a urmărit perfecţionarea deprinderilor personalului structurilor specializate de intervenţie, verificarea viabilităţii procedurilor operaţionale de intervenţie, verificarea modului de realizare şi menţinere a colaborării intra şi interinstituţională pentru gestionarea situaţiilor create prin scenariu,evaluarea stadiului pregătirii personalului cu funcţii de decizie, forţelor de intervenţie stabilite în planurile operative, precum și antrenarea personalului medical în acordarea primului ajutor medical şi trierea persoanelor evacuate care prezintă afecţiuni ca urmare a situaţiilor create”, spun cei de la ISU Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.