UPDATE – Wizz Air a depus oferte pentru deschiderea de noi rute de pe Aeroportul Sibiu spre Spania, Italia și Germania. Iată orașele unde vom zbura!

836

avion wizzSurse de încredere au dezvăluit că operatorul interesat să deschidă noi curse pe Aeroportul Sibiu este Wizz Air, iar orașele unde aceste zboruri vor fi operate sunt Nürnberg și Memmingen (ambele în Germania), Madrid (Spania) și Milano (Italia). Zborurile ar urma să fie operate din vara acestui an, cel mai probabil din luna iunie.

În urma lansării procedurii de selecție publică în vederea acordării de ajutor financiar pentru deschiderea de noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internațional Sibiu a fost depusă o ofertă pentru deschiderea de 4 rute din cele 7 destinații de interes pentru comunitatea sibiană. Oferta pentru cele 4 destinații vine din partea unui operator aerian care dorește dezvoltarea traficul aerian în țări precum Spania, Italia și Germania.
În data de 25 februarie 2016 conform mențiunilor din anunțul de participare s-a procedat la deschiderea ofertelor depuse urmând ca acestea să fie analizate în vederea încadrării în condițiile solicitate prin Caietul de Sarcini.
Ajutorul financiar pentru rutele noi este acordat în baza schemei de ajutor aprobată prin Decizia Comisiei Europene C(2013) 3095 final – Ajutor de stat SA.35908 – România – Ajutor la înființare pentru companiile aeriene cu plecare de pe Aeroportul Internațional Sibiu.
Obiectul licitației îl constituie creșterea conexiunilor directe, respectiv deschiderea de destinații noi dintre județul Sibiu și o serie de destinații europene.
Noile destrinaţii spre care se va zbura din Sibiu vor fi comunicate la semnarea contractelor pentru rutele declarate câștigătoare în baza criteriilor de eligibilitate și selecție.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
 1. Anonim scrie

  Sibiu – Bruxelles pe cand? Va roooog !!

 2. Anonim scrie

  ATHENA IASI CIND O SA PUNA CURSA.

  1. George scrie

   Intreaba la Iasi !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.