Carabulea i-a dat în gât pe politicienii și funcționarii publici cărora le dădea ”cadouri”. A dus agenda la DNA!

316

carabuleaAfaceristul sibian Ilie Carabulea dă mari emoții în aceste zile pentru politicienii și funcționarii publici cărora acesta sau firmele pe care le deține familia sa, le-a oferit diverse cadouri ca o formă de mită mascată. Milionarul și-a notat tot într-o agendă, care a ajuns la DNA și a fost fotografiată filă cu filă.

Una dintre probele DNA în cazul senatoarei Doina Tudor este o agendă care a aparţinut milionarului Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig. Acesta îşi nota meticulos în acest document fiecare cadou, băuturi fine sau produse alimentare, pe care le-ar fi dat unor demnitari, anunta adevarul.ro.
Senatoarea Doina Tudor, reţinută joi de procurorii anticorupţie, va fi prezentată vineri magistraţilor Curţii Supreme cu propunerea de arestare preventivă. Tudor este acuzată de complicitate la luare de mită. Cel care a denunţat că ar fi dat mită o 500.000 de euro este milionarul Ilie Carabulea.
Interesul lui era să muşamalizeze rezultatul unui control al CSA la Carpatica Asig, lucru care s-a şi întâmplat. Banii ar fi trebuit să ajungă la Daniel Tudor – care era preşedinte al CSA, ulterior vicepreşedinte al Autoritatea de Supraveghere Fiscală (ASF). Pentru acest lucru, milionarul ar fi apelat la relaţiile secretarului general al Senatului, Ovidiu Marian, fost senator PDL în legislatura 2008-2012. „În realitate mi-am oprit pentru mine suma de 200.000 euro, iar numiţilor Tudor George-Daniel şi Tudor Doina le-am dat suma de 300.000 euro”, a mărturisit Marian. Fostul senator îl ştia pe Tudor prin prisma funcţiei pe care o deţinuse, fusese preşedintele Comisiei Buget-Finanţe din Senat.

DNA-ul a făcut fotografii la agenda adusă la sediu chiar de Carabulea
Potrivit unor surse judiciare, un martor cu identitate protejată în acest dosar a depus la DNA o agendă care ar fi aparţinut lui Ilie Carabulea. Pe această agendă era trecut faptul că i-ar fi oferit diverse bunuri cu titlu de mită lui Ovidiu Marian.
Martorul a povestit că fostul senator l-ar fi sunat insistent pe Ilie Crabulea, care a reacţionat într-o zi. „Individul acesta Ovidiu Marian nu-i mai ajunge cât îi dau şi vrea să mă jecmănească iar”, ar fi strigat Carabulea. Procurorii DNA au fotografiat întreaga agendă a lui Ilie Carabulea, iar din această probă rezultă că printre beneficiarii diverselor cadouri făcute de acesta, constând în produse alcoolice şi alimentare, erau oameni politici sau funcţionari publici, între care figurează şi Marian Ovidiu.
Acuzat în dosarul ASF- Carpatica Ilie Carabulea aşteaptă săptămâna viitoare sentinţa în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni.

Milionarul, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL şi SC Transcar SRL, societăţi prin intermediul cărora deţinea şi controla în mod indirect societatea de asigurări Carpatica Asig SA, a fost trimis în judecată, în aprilie 2014, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (două infracţiuni), dare de mită (două infracţiuni), folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată (trei acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals, a anunţ Direcţia Naţională Anticorupţie. Printre complici săi dn acet dosar nume celebre: Dan radu Ruşanu- fost preşedinte ASF, Dan odobescu- cumnatul lui Adrian Năstase, sau Laura Chiţoiu, soţia lui Daniel Bogdan Chiţoiu- fost ministru de Finanţe. Citește mai multe pe adevărul.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.