fbpx

Consilierul lui Cindrea vine cu precizări: ”NU se impune încetarea înainte de termen a mandatului de președinte al Consiliului Județean Sibiu!”

0 192

ioan cindreaConsilierul Președintelui Consiliului Județean Sibiu, a  explicat vineri de ce nu se impune încetarea înainte de termen a mandatului de președinte al lui Ioan Cindrea. Radu Nechit spune că vocile PNL care cer acest lucru invocă un articol de lege care nu e valabil și în acest caz.

Radu Nechit spune că vocile din PNL care cer încetarea înainte de termen a mandatului de ales local invocă art. 15 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/ 2004 care prevede „calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: e) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate”, nu sunt întemeiate din punct de vedere legal.
”Menționăm că sentința pe care președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a primit-o de la Î.C.C.J.R. este cu suspendare și nu i s-au interzis drepturile civile de a alege și a fi ales. În consecință nu se impune încetarea înainte de termen a mandatului de președinte a Consiliului Județean Sibiu”, a declarat Radu Nechit, pentru Ora de Sibiu.
”Precizăm că, în conformitate cu legislația din România, domnul Cindrea și-a exercitat drepturile legale și a declarat deja recurs în casație împotriva deciziei Curții. De asemenea, avocații săi pregătesc o excepție de neconstituționalitate, în baza dispozițiilor art.434, al.1 din Codul de Procedură Penală, care va fi depusă în zilele următoare”, a mai spus acesta.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.