VIDEO – FOTO GECI CONTRAFĂCUTE, CONFISCATE de poliție la MOTOR JEANS. Cum își păcăleau clienții!

3 453

geci confiscate sibiuPoliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut joi o acțiune de control, acțiune care a vizat și magazinul Motor Jeans din Sibiu Shopping City. Acolo s-a descoperit că aceștia aduceau gegi contrafăcute din China și le schimbau etichetele, iar apoi le vindeau ca produse originale ale brandului american.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu au desfăşurat acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu mărfuri contrafăcute. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au indisponibilizat ieri, 115 geci contrafăcute, la vânzare valoare acestora fiind de aproximativ 35.000  de lei.
Polițiștii de investigare a criminalității economice Sibiu au efectuat în data de 25 februarie, verificări în cadrul unui complex comercial, fiind vizată activitatea de comerț cu produse contrafăcute.
Astfel, în urma verificării efectuate la o societate comercială ce vindea produse la , polițiștii au descoperit 115 geci oferite spre comercializare, etichetate cu marca unui brand cunoscut, etichetele fiind însă aplicate cu adeziv peste locul unde inițial exista eticheta firmei producătoare a gecii, alta decât brandul care apărea la momentul verificării. De asemenea, polițiștii au identificat o plasă cu etichete cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că urmau a fi folosite în eventualitatea în care cele aplicate cu adeziv se dezlipeau.geaca
”Pentru gecile identificate, reprezentanții societății nu au putut prezenta documente de proveniența, valoarea acestora la vânzare fiind de aproximativ 35.000 lei. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere (art. 90 din Legea 84/1998 privind apărarea drepturilor asupra mărcilor și indicațiilor geografice), iar gecile au fost indisponibilizate pentru examinare și expertizare”, spune Luciana Lazăr, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sfătuiesc cumpărătorii să nu se lase impresionați de eticheta viu colorata și de prețul scăzut al unui produs de brand, ci să fie atenți la detaliile pe care le poate prezenta un produs original, respectiv că este lucrat cu precizie la cele mai mici detalii, prezenta însemnelor și detaliilor de pe cutia/ambalajul original al produsului, existența certificatelor de autenticitate, la toate detaliile produsului pe care  reprezentanții magazinelor trebuie să le prezinte cumpărătorilor.

video

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

3 Comentarii
  1. Ana scrie

    Mergeti si la magazinele de incaltaminte!

  2. Ana scrie

    Mergeti si la magazinele de incaltaminte!

  3. nicu scrie

    Tot Mall-ul este contrafacut… cum de i-ati gasit tocmai p-astia? :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...