Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO – Milionarul Ilie Carabulea l-a băgat în ”hora” afacerilor dubioase pe FIUL CEL MARE și alți angajați. Acum toți sunt URMĂRIȚI PENAL!

3.664
Carabulea Oprea este acuzat că alături de ați angajați ai Carpatica Asig, a constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii unor infracțiuni
Carabulea Oprea este acuzat că alături de alți angajați ai Carpatica Asig, a constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii unor infracțiuni

Mai multe percheziții se efectuează joi acasă la Carabulea și la sediile Carpatica Asig, precum și la alte persoane urmărite penal  într-un dosar în care se cercetează fapte de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani, instigare la fals informatic și abuz în serviciu. Fiul cel mare al lui Carabulea e și el cercetat.

Potrivit anchetatorilor, la sfârșitul anului 2014 — începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa și Angela Toncescu au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări și evitarea suspendării autorizației de funcționare de pe piața asigurărilor din România.

VEZI ȘI: VIDEO – FOTO MASCAȚII L-AU RIDICAT de acasă pe milionarul ILIE CARABULEA. Și l-au dus la audieri din nou!
„Astfel, la sfârșitul anului 2014, s-a efectuat inventarierea anuală a elementelor de natura activelor, datoriilor, capitalurilor proprii și a tranzacțiilor privind activitatea de asigurare, constatându-se un deficit de rezervă de daună de 106.643.850,85 lei și provizioane ce trebuiau constituite de 12.155.256 lei. Deficitul de rezervă a fost comunicat conducerii societății, însă, la solicitarea unor administratori, s-a decis reluarea procesului de inventariere. Din cauza faptului că înregistrarea rezultatului inventarierii efectuate conducea la majorarea necesarului de capital pe care acționarul trebuie să-l aducă pentru ca societatea să atingă valorile prevăzute de lege, numitul Carabulea Oprea, împreună cu ceilalți membri ai grupului, ce dețineau funcții în Consiliul de Administrație al societății Carpatica Asigurări, au tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieței asigurărilor din România”, au declarat surse judiciare.
Potrivit acestora, inculpații au efectuat demersuri de natură să tergiverseze și să influențeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) față de societatea de asigurări deținută și controlată indirect de Ilie Carabulea, astfel încât să nu reiasă deficiențe grave, împiedicând în mod repetat înregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de daună.
De asemenea, la nivelul Departamentului IT, prin intermediul directorului Ana Popa, au fost efectuate demersuri pentru a denatura situația financiară a societății prin modificarea sumelor ce reprezentau rezerva de daună, mai arată sursele citate.
Astfel, au fost introduse date nereale sau operate modificări în programul „Iris”, cum ar fi nepreluarea de plăți, operarea cu date viitoare, nediminuarea rezervei cu plata efectuată, neînchiderea dosarelor de daună cu plata finalizată, scopul acestor alterări de date informatice fiind cel de a influența indicatorii financiari ai companiei, astfel încât societatea Carpatica Asigurări să atingă valorile indicatorilor financiari prevăzute de lege pentru a putea funcționa pe piața asigurărilor, susțin sursele judiciare.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...