FOTO – Copiii din centrele de plasament din Sibiu își descoperă talentele

0 227

copii centru de plasamentCopiii din centrele de plasament din județul Sibiu au întâmpinat primăvara cu activități noi și interesante, care i-au ajutat să își descopere talentele. Cei mici au participat la ateliere de ciocolată și florale și au luat parte la un spectacol de teatru interactiv.

Echipați ca la Master Chef, cu bonete și șorțuri, copiii au transformat simbolul primăverii, mărțișorul, într-un desert. Cei mici și-au creat mărțișoare din ciocolată belgiană fină și aromată, în cadrul atelierelor organizate.
În altă zi, în cadrul atelierului floral, copiii și-au pus creativitatea și îndemânarea la încercare, realizând un buchet de flori într-un con de hârtie, îmbrăcând astfel culori și forme în propriul stil artistic.
Spectacolul de teatru interactiv susținut de Hocus Pocus Preparatus le-a dat celor mici șansă să devină actori pentru o zi, în spectacolul Capra cu trei iezi. Copiii și-au asumat diverse roluri, punându-și imaginația în joc.
„Programul Ajungem Mari îi sprijină pe copiii din centrele de plasament de la noi din județ să își dezvolte abilitățile, în special prin educație non-formală, prin joc. Activitățile cu care au întâmpinat primăvara aduc un mare plus de valoare, întrucât le oferă șansa să își lărgească perspectiva, să își găsească darul și să exerseze alături de profesioniști în domeniu. Avem în plan numeroase inițiative de acest gen. Ne bucurăm că ni s-au alăturat atâția oameni minunați, iar copiii sunt încântați de surprizele pe care le organizăm pentru ei”, a declarat Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.
Programul educațional Ajungem Mari, dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld , susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate în 24 de județe din România. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.
În județul Sibiu, proiectul se derulează în prezent în patru centre de plasament  (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 200 de copii și implicând 100 de  voluntari. Alte centre se vor alătura programului pe măsura ce proiectul se dezvoltă la nivel local.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.