Grupare de proxeneți destructurată de DIICOT. Au strâns o avere de pe urma prostituatelor în Italia, Germania, Austria și Belgia!

0 318

1-proxeneii-care-au-obligat-cateva-fetie-sa-se-vanda-infunda-puscaria.jpgNumai puțin de 21 de percheziții au efectuat vineri dimineață polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Hunedoara, Sibiu și Cluj, în Alba, Cluj și cinci locații din Germania.

Membrii grupării sunt suspectați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălare de bani, potrivit unui comunicat al DIICOT transmis vineri AGERPRES.
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2001 membrii grupului infracțional au racolat peste 32 persoane sex feminin, prin constrângere fizică și morală, pe care le-au obligat la practicarea prostituției pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei și Luxemburgului. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal, în Germania, zona Ausburg”, se precizează în comunicat.
Din cercetări a mai reieșit că, în ultimii ani, liderul grupului a efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală.
„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat ca sumele de bani obținute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la suma de 2.395.988 de lei și 183.758 de euro”, se mai arată în comunicat.
În acest caz au fost efectuate 21 de percheziții domiciliare în județele Alba și Cluj și alte cinci descinderi în Germania, la sediul Serviciului Teritorial Alba Iulia al DIICOT fiind conduși în vederea audierii 25 de suspecți și 25 de martori.
Operațiunile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor structurilor de combatere a criminalității organizate din Hunedoara, Sibiu și Cluj, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. La descinderi au participat jandarmi din județele Alba, Cluj, Bihor, Mureș și Olt. Voi merge până în pânzele albe pentru respectarea legii. Aici nu mai e o chestiune PNL – PSD. Este vorba în primul rând de o chestiune de respectare a legii. Sursa: agerpres.ro foto: arhiva

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.