Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO – Turcan despre prefectul demisionar: ”E marioneta domnului Cindrea. Pleacă din funcția de prefect cu coada între picioare!”

823

sitterliCopreședintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a lansat unul din cele mai dure atacuri politice ale acestui început de an la Sibiu. Deputatul sibian l-a criticat vehement pe prefectul demisionar Ovidiu Sitterli pentru că acesta nu a emis ordinul de încetare a mandatului președintelui Consiliului Județean Sibiu, înainte de a-și da demisia.

Raluca Turcan a anunțat vineri într-o conferință de presă că PNL Sibiu a înaintat o nouă adresă către instituția prefectului, prin care se solicită ca de îndată să procedaze ”la intrarea în legalitate şi să emiteţi ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu”.
Raluca Turcan l-a criticat apoi extrem de vehement pe Ovidiu Sitterli, cel care a demisionat vineri din funcția de Prefect  de Sibiu. Deputatul sibian crede că acesta a plecat cu coada între picioare de la prefectură și mai mult că este o ”marionetă” a actualului lider PSD, Ioan Cindrea. Turcan crede că faptul că prefectul județului Sibiu nu a emis ordinul de încetare a mandatului înainte de a-și da demisia, demonstrează din nou cum PSD încalcă legea și că acest gest arată cum legea este interpretată, învârtită ca să profite PSD și nu este în interesul cetățenilor.
”E marioneta domnului Cindrea. Domnul Cindrea este jupânul PSD și al domnului Sitterli. Asta este. Domnul prefect trebuia pentru a nu a avea probleme cu legea, înainte de a își da demisia să emită ordinul prin care să se constate încetarea mandatului domnului Ioan Cindrea la conducerea Consiliului Județean Sibiu. Nu a făcut-o! Domnul Ovidiu Sitterli pleacă din funcția de prefect cu coada între picioare și cu legea încălcată. (..) E un bun start pentru campania electorală. Mă gândesc ce platformă va avea domnul Sitterli pentru orice funcție va candida. ”Urmați-mă! Eu nu respect legea!”.”, a spus Turcan.
Turcan mai spune că cel ce va ține locul prefectului demisionar are obligația de a emite ordinul prin care Cindrea să fie îndepărtat de la conducerea Consiliului Județean Sibiu. ”Obligativitatea de a emite ordinul prin care să constate încetarea mandatului rămâne. Succesorul trebuie să respecte aceasta obligativitate, în caz contrar comite abuz în funcție, fapt pe care îl vom reclama ca atare. În același timp, demisia confirmă justețea solicitărilor PNL. Întărește faptul că prefectul nu a fost reprezentantul guvernului în teritoriu ci reprezentantul PSD. Arată că, președintele Consiliului Județean încearcă să se mai agațe de funcție vreo câteva săptămâni. Vom sesiza corpul de control al primului ministru cu privire la acest abuz instituțional”, a mai spus Raluca Turcan.
VEZI MAI JOS TOATE DECLARAȚIILE DE VINERI ALE RALUCĂI TURCAN

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

1 Comentariu
  1. arthur spune

    nici dvs doamna deputat nu aveti cu ce va afirma nici pe plan local nici pe plan national….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...