valea oltului

valea-oltuluiDacă aveți drum în următoarele ore în partea sudică a județului Sibiu sau pe Valea Oltului, atunci trebuie să aveți în vedere că până la ora 20.00 meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, noi atenționări nowcasting Cod Galben de vânt puternic, valabile în șapte județe, în următoarele ore, conform agerpres.ro.
Potrivit meteorologilor, până la ora 18,00, în zona montană înaltă aferentă județului Maramureș, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși local 70 — 80 kilometri/oră, iar izolat pe creste va depăși 90 kilometri/oră.
De asemenea, în intervalul orar 14,10 — 20,00, în zona montană și sudică a județului Sibiu, pe Valea Oltului, în zona montană și sudul județului Brașov, în zona montană înaltă (la peste 1.700 de metri) a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova, precum și în zona montană a județului Caraș-Severin și pe Clisura Dunării, vântul va avea intensificări care vor atinge și depăși la rafală local 60 km/h, iar în zona înaltă peste 90 km/h.
În plus, sunt prognozate fenomene meteorologice asociate ca: transport de zăpadă în zona de creastă și transport de zăpadă. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns