Un tânăr festival sibian, în lista celor mai bune festivaluri din Europa

0 200

teatru non stopMaratonul teatral „25 de ore de teatru non – stop”, eveniment ce deschide, în fiecare primăvară, agenda evenimentelor culturale din Sibiu se va desfășura în acest an în perioada 16 – 17 aprilie 2016, sub egida EFFE Bruxelles.

Evenimentul este, începând din luna mai 2015, membru al „Europe for Festivals. Festivals for Europe” – o platformă ce reunește, urmare a unei jurizări internaționale, cele mai bune festivaluri din Europa. Din lista celor mai bune festivaluri din Europa fac parte evenimente din treizeci și una de țări europene, dintre care amintim evenimente precum Festivalul de Teatru de la Avignon și Festivalul Internațional de Teatru de la Edinburgh.
„Suntem bucuroși că avem deja pentru perioada 2015 – 2016, o primă generație de evenimente culturale sub egida EFFE, care fac cinste actului artistic de calitate și aduc un impact semnificativ la nivel local, național și internațional. Festivalurile care vor avea loc sub egida EFFE reprezintă 31 de țări europene și oferă publicului o gamă variată de evenimente și activități.” Vincent Bodriller, Director al juriului internațional EEFE, Director al Theatre Vidy Lausanne și fost director al Festivalului de la Avignon.
„Pentru noi, după cinci ani de muncă, după aprecierea și susținerea de care se bucură festivalul din partea publicului român, aceasta este cea mai bună confirmare a muncii noastre. Am început acest festival timid în 2011, dar am crescut frumos și curat în fiecare an. Suntem onorați că festivalul „25 de ore de teatru non – stop” a primit distincția EFFE. Am confirmat, credem noi, că maratonul teatral de la Sibiu aduce plus de valoare peisajului culural românesc și european.” Bogdan Sărătean, Director „25 de ore de teatru non – stop”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.