pro tv 2

pro tv 2Are deficiențe de vedere, dar și o inimă extrem de mare. Sibianca Lucia Elena Băduţ, cea care l-a impresionat profund pe Florin Călinescu la ”Românii au Talent”, s-a născut cu probleme de vedere, dar asta nu a împiedicat-o deloc să arate unei țări întregi că are talent.

Deficienţele de vedere nu au împiedicat-o pe Lucia Elena Băduţ, originară din Sibiu, să-şi urmeze visul, iar în prima editie din acest sezon a emisiunii ”Românii au talent”, milioane de oameni i-au urmărit recitalul cu lacrimi de emoţie în ochi.
Tânăra în vârstă de 29 de ani a păşit pe scenă cu ajutorul lui Smiley, iar modul în care a interpretat piesa „Once Upon a December” a ridicat publicul în picioare şi le-a adus telespectatorilor lacrimi de emoţie în ochi. La final, Florin Călinescu a apăsat ”butonul de aur”, care o trimite pe sibiancă direct în semifinala show-ului, şi toţi cei patru juraţi au urcat pe scenă să o felicite. ”Nu trebuie să spun mai mult decât a văzut toată lumea. Reacţia mea ţine loc de 1000 de cuvinte. Emoţie absolută!” a spus Florin Călinescu, iar Andi Moisescu a mărturisit că, dacă nu ar fi făcut un alt jurat gestul, şi el ar fi apăsat butonul de aur şi ar fi trimis-o pe Elena Lucia Băduţ în semifinală.
Tânăra care a emoţionat juriul şi o ţară întreagă este originară din Sibiu însă s-a stabilit de 17 ani la Cluj, unde a urmat şcoala generală, liceul şi facultatea Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, specializarea Psihopedagogie Specială.
În prezent, urmează cursurile unui program de master în Management, consiliere şi asistenţă psihopedagogică în instituţiile incluzive.
”Deficienţa de vedere este din naştere, pot să văd dar nu văd detaliile mici, scrisul foarte mic, văd pe o foaie albă dacă este scris ceva dar nu pot să disting ce anume este scris. Dar vreau să le arăt oamenilor că, dincolo de deficienţa pe care o am, pot să fac lucrurile aproape ca un om normal. E drept că am muncit foarte mult să ajung aici şi întotdeauna am crezut că pot să dau mai mult şi că pot să fac mai mult”, spune Lucia Elena.
De muzică s-a îndrăgostit încă din copilărie, iar primii ei spectatori au fost rudele şi vecinii de bloc. ”Cântam în faţa blocului, toţi vecinii mă rugau să le cânt, rudele, eram foarte reticientă dacă mi s-ar fi spus că voi cânta undeva la un microfon, pe o scenă, că mă voi auzi printr-un sistem de sonorizare cu siguranţă spuneam ”Nu, nu, eu sigur nu”, povesteşte astăzi, amuzată. În 2011, la un concurs de karaoke, a fost remarcată de Radu Ghizăşan, talentat instrumentist de jazz, nevăzător, care astăzi, din păcate, nu mai este printre noi. Au urmat participări, 5 ani la rând, la un festival organizat în cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor din România, unde anul acesta a obţinut locul I. De doi ani, ia lecţii de canto.
Înainte de a ajunge la ”Românii au talent”, s-a înscris la preselecţiile pentru ”Vocea României. ”Prima dată am încercat la Vocea României, ideea de a participa la Românii au talent a fost a producătorilor, m-au sunat şi m-au întrebat dacă vreau cumva să particip la Românii au talent şi bineînţeles că am spus da. Mă gândeam că nu voi lua preselecţia cu producătorii, că nu voi ajunge la preselecţia cu juriul, nici măcar nu mă gândeam că voi lua golden button, a fost un total şoc, atunci când a plouat peste mine cu petale. Apoi a venit Smiley şi mi-a spus că am luat golden button, că sunt în semifinală direct, a fost greu de stăpânit emoţia atunci, mai ales când am strâns-o în braţe pe Andra, lucru pe care am visat de mult să-l fac. Când am urcat pe scenă m-am gândit că trebuie să arăt ce pot, să mă concentrez să cânt bine, juriul e acolo cu ochii pe mine s-ar putea ca Andra să observe orice cădere, cât de mică, mă gândeam să transmit cât mai multe şi un pic m-a uimit faptul că publicul a început să aplaude şi să urle, la un moment dat mă gândeam să nu-mi pierd ritmul”, povesteşte, emoţionată. Citește continuarea AICI.

https://youtu.be/csTN6dFSWks

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns