Ioan Cindrea atacă în instanță decizia de încetare a mandatului de preşedinte al Consiliului Județean Sibiu. Ce argumente are!

0 150

Liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a anuntat printr-un comunicat de presă ca în va ataca in instanță Ordinul Prefectului prin care s-a dispus încetarea înainte de termen a mandatului de Președinte al Consiliului Județean Sibiu.

image

Iata declaratia publica a lui Cindrea:
Am luat act de Ordinul Prefectului Județului Sibiu prin care îmi încetează înainte de termen mandatul de Președinte al Consiliului Județean Sibiu.
Este însă o situație fără precedent prin care au fost călcați în picioare și desconsiderați cei peste 70.000 de locuitori ai județului Sibiu care mi-au acordat încrederea și votul lor în 2012.
Consider că este o aplicare greșită a legii pentru că, în conformitate cu Statutul aleșilor locali, mandatul Președintelui Consiliului Județean încetează NUMAI în cazul unei pedepse privative de libertate (potrivit art. 15 alin. 2, lit. e din Legea nr. 393/2004).
Realitatea este cât se poate de clară, iar sentința primită nu este cu privare de libertate. În același timp, nu mi-a fost interzis dreptul de a ocupa funcția de Președinte al Consiliului Județean Sibiu și nici dreptul de a alege și de a fi ales în viitor.
Din acest motiv consider că este o aplicare abuzivă a legii și am dreptul legal să atac în instanță Ordinul Prefectului prin care s-a dispus încetarea înainte de termen a mandatului de Președinte al Consiliului Județean Sibiu.
Întreaga opinie publică sibiană a asistat cu stupoare la un amestec brutal și nedemocratic al unor reprezentanți ai puterii legislative în probleme care revin Guvernului și reprezentantului acestuia în teritoriu.
Este trist și revoltător că la 26 de ani de la Revoluție unii nu înțeleg ce înseamnă separarea puterilor într-un stat democratic.
Consider că, mai presus de orice, rămân lucrurile concrete realizate în acest mandat și doresc să mulțumesc tuturor colaboratorilor, cetățenilor județului Sibiu și consilierilor județeni care au susținut proiectele pe care le-am inițiat în toți acești 4 ani.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.