Primăria deschide noi şantiere de lucrări în oraş. Sunt peste douăzeci!

0 207

Primăria Sibiu a emis noi ordine de începere a lucrărilor și a aprobat redeschiderea șantierelor începute anul trecut.

image

Deja din această săptămână s-au reluat lucrările începute anul trecut pe strada Viile Sibiului. Pe unul dintre cele trei tronsoane s-a turnat primul strat asfaltic, pe celelalte două lucrându-se în prezent la carosabil și trotuare.
Strada Bujorului reintră și aceasta în lucru. Carosabilul este la nivel de piatră spartă, iar până la sfârșitul lunii mai se va lucra la trotuare, iar drumul se va asfalta.
Și lucrările pe strada Frezorilor încep din această săptămână. Traficul va fi închis pe această stradă de pământ pentru a permite amenajarea noii rețele de transport și distribuție de apă, precum și a noii rețele de canalizare. Contractul prevede și modernizarea carosabilului și a trotuarelor. Strada va rămâne închisă până la sfârșitul lunii august.
Comisia de Circulație a avizat modernizarea rețelei de gaz pe străzile Aviației, Zăvoi, Stăvilarului și Livezii, începând din data de 7 martie. Acestea vor fi executate sub trafic de constructorul contractat de societatea în proprietatea căreia se află rețeaua.
Reablitarea străzilor din beton continuă, în baza contractului încheiat anul trecut cu SC Comtram SA. Din 15 martie și până la jumătatea lunii aprilie se vor încheia lucrările de modernizare pe strada Ioan Codru Drăgușanu, circulația urmând să se desfășoare pe o singură bandă alternativ în această perioadă. Pe alte cinci străzi din acest pachet – Iazului, Daliei, Crăițelor, Sibiel și Valea Aurie – se vor reabilita trotuarele, carosabilul fiind deja finalizat.
Din această săptămână încep lucrările pe străzile Zorilor, Tohan și Ciocârliei, iar de săptămâna viitoare vor începe și pe strada Petru Poni. Aceste străzi fac parte din pachetul Lupeni – Gușterița pentru care lucrări ample de modernizare au fost contractate anul trecut.
Pe strada Aleea Biruinței se efectuează lucrări de branșare la rețeaua de apă a unor construcții noi. Pentru aceasta un tronson de aproximativ 200 m din dreptul blocului nr. 8 va fi închis circulației până în data de 14 martie. Pe perioada lucrărilor pe tronsonul dintre strada Gorăslău și blocul 8 se va circula în dublu sens. Lucrările sunt realizate de Standard Instalații pentru un beneficiar privat, acestea fiind avizate de Comisia de Circulație.
Lucrările de modernizare continuă și pe străzile Iosif Velceanu, Lupeni, Castorului, Doamna Elena Cuza, Crișului și Mureșului. Continuă și lucrările de amenajarea a malurilor în zona noului pod peste Cibin.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.