Bărbat decedat la spitalul județean Sibiu din cauza virusului gripei porcine

1 223

gripaInformația a fost confirmată oficial de către cei de la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. Bărbatul avea 61 de ani și a murit de gripă porcină.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu (DSP Sibiu), bărbatul de 61 de ani fusese diagnosticat cu gripă porcină, era internat şi avea şi alte afecţiuni preexistente.
„S-a înregistrat un deces la un caz de infecţie respiratorie acuză severă, confirmat cu gripă pandemică. Este vorba de un bărbat de 61 de ani din Sibiu, cu condiţii medicale preexistente, internat, nevaccinat”, se arată în comunicatul DSP Sibiu.
„Bărbatul avea mai multe afecţiuni cardiace. A fost direcţionat către Cardiologie de medicul de familie. A fost internat, diagnosticat, apoi a fost transferat la Terapie Intensivă, din cauza problemelor grave de sănătate”, a declarat Kristina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu, pentru mediafax.ro.
Acesta este al doilea caz de deces cauzat de gripa porcină în judeţul Sibiu, după ce o tânără de 28 de ani a murit, în 1 februarie, la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, având, de asemenea, şi alte afecţiuni.
Conform comunicatului DSP Sibiu, în cadrul sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Sibiu, au mai fost depistate două cazuri de gripă de tip A H1 pandemic 2009, la doi copii de 7 ani, unul din Turnu-Roşu şi altul din Miercurea Sibiului.
Potrivit Kristinei Gaal, în acest sezon gripal au fost confirmate de laborator, în judeţul Sibiu, 15 cazuri de gripă, dintre care un caz a fost confirmat cu virus gripal Tip A H3 (cunoscut ca şi gripă sezonieră) şi 14 cazuri cu virus gripal Tip A H1 pandemic 2009 (cunoscut ca şi gripă porcină). foto arhiva. sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Anonim 1 scrie

    Pacientul o murit din cauza medicilor ! Pentru ca ,medici nu sunt in stare sa trateze o boala .

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...