VIDEO – Întâlnirea lui Fodor cu sibienii din Valea Aurie. Propuneri civilizate și mai puțin scandal!

0 158

fodor fotoJoi seară s-a desfășurat cea de a II-a întâlnire din această săptămână dintre sibieni și conducerea primăriei în frunte cu primarul interimar Astrid Fodor. A venit de data aceasta rândul sibienilor din Valea Aurie să facă propuneri pentru strategia de dezvoltare a Sibiului sau să își spună nemulțumirile.

Aproximativ 100 de locuitori din Valea Aurie au ținut să fie prezenți joi seară de la ora 18.00 la Școala Generală numărul 25, la întâlnirea cu cei din conducerea administrației locale. Mult mai pașnici verbal decât cei din Turnișor sau Gușterița, oamenii s-au plâns de problemele cartierului, de câinii vagabonzi din zonă și de gunoaile care sunt aruncate pe zonele verzi.
Un sibian a venit cu propunerea ca la cimitirul Municipal, accesul să se facă programat, după reguli bine stabilite și în anumite tronsoane orare. Altul a propus ca Valea Aurie să fie legată de zona Industrială Vest printr-o arteră care să traverseze Cibinul prin Turnișor, iar altcineva a propus ca vițele de vie și pomii fructiferi de pe stradă să dispară pentru că aduc aminte de vechile CAP-uri.
Un alt locuitor a cerut să fie trasate treceri de pietoni pe strada Preot Baca, iar altul a cerut ca o stradă din oraș să poarte numele actorului George Călboreanu și locurile de veci din cimitir să fie cartografiate într-o hartă interactivă on-line, care să poată să fie accesată de pe site-ul primăriei Sibiu.
Și pentru că la orice întâlnire apar și mici scandaluri, o sibiancă s-a arătat deranjată de faptul că un vecin crește ponei și nu poate să respire aer curat din cauza lor. Stăpânul acestora s-a apărat și a spus că tot timpul face curățenie și poneii ajută copiii cu sindromul Down, printr-un program la care micuțele animale participă activ.
Totul s-a încheiat după aproape trei ore, exact așa cum a început: civilizat și fără atacuri la persoană sau discriminări pe criterii etnice.
Urmăriți mai jos cele mai importante momente ale întâlnirii din Valea Aurie.

video

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...