Pacientul rănit în Colectiv, internat la Spitalul Floreasca, a murit

0 163

raniti colectiv

Pacientul rănit în incendiul din clubul Colectiv, internat la Spitalul Floreasca, a murit luni, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie a unității medicale, prof. dr. Ioan Lascăr.

”Pacientul era într-o stare foarte gravă încă de la internarea în spital, fiind atunci resuscitat. A murit în urma unei complicații pulmonare, o hemoragie masivă, care nu a mai putut fi controlată. Pacientul, de-a lungul timpului, a făcut toate complicațiile posibile și, cu ajutorul nostru, a reușit să supraviețuiască până astăzi — un efort de patru luni și jumătate. Familia a stat în permanență cu el, zi și noapte”, a precizat Ioan Lascăr.
Șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie a Spitalului de Urgență Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, declara, la începutul lunii, că prognosticul în cazul acestui pacient rămâne rezervat.
„Din punctul de vedere al leziunilor de arsură aș spune că nu mai contează. Pacientul care a fost cel mai grav din lotul nostru — el era decedat la internare — a fost cu stop cardio-respirator resuscitat la internare. A avut o mulțime de complicații chiar din start din cauza specificului accidentului. Practic, a parcurs toate complicațiile posibile imaginabile pentru acest tip de traumatism asociat cu arsură complexă, însă am reușit să trecem peste ele cu eforturi mari. El luptă și noi luptăm, dar este prematur să putem trage o concluzie. A avut și perioade mai bune și perioade mai puțin bune. Pacientul se alimentează. Prognosticul, ca în cazul oricărui bolnav ars grav, rămâne rezervat până la externare”, afirma, pe 2 martie, Ioan Lascăr.
Potrivit Ministerului Sănătății, alți 12 pacienți se mai află internați în unități medicale din străinătate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.