VIDEO – Povestea celor 7 frați pitici din Maramureș de la Auschwitz. Se vede la Astra Film Cinema!

417

the seven dwarfs of auschwitz 1Ce a însemnat pentru 7 frați pitici din comuna Rozavlea – jud. Maramureș, momentul în care naziștii au năvălit în Europa, ei fiind nu numai pitici, ci și evrei?

Actorul-superstar Warwick Davis cunoscut mai ales datorită rolului din seria Harry Potter prezintă povestea familiei Ovitz, de la spectacolele de succes susținute de cei 7 frați la torturile experimentale la care au fost supuși în ceea ce s-a numit grădina zoologică a doctorului Mengele de la Auschwitz.
Oamenii care aveau vreo diformitate fizică au devenit o obsesie pentru naziști. Ei au vrut să creeze o nouă rasă superioară și să-i elimine pe cei care nu se încadrau în standardele lor. În cazul familiei Ovitz, ceea ce ar fi trebuit să-i condamne la moarte s-a dovedit a fi de fapt o portiță de scăpare. Au ajuns la Auschwitz pentru că erau evrei, dar au reușit să scape de exterminare pentru că erau pitici. Mai întâi au fost cobai pentru experimentele lui Mengele, iar mai apoi s-au folosit de talentele lor artistice pentru a fi lăsați în viață. Coșmarul s-a încheiat la 8 luni după sosirea lor în lagăr odată cu desființarea acestuia.
Filmul Cei 7 pitici de la Auschwitz, povestea singurei familii care a supraviețuit intactă în lagăr, va fi proiectat joi, 17 martie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11). Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.