românul care ”îmbracă” soțiile personalităților politice de peste ocean. s-a îndrăgostit de modă într-un atelier din sibiu!

lucian matisPuțină lume a auzit la Sibiu sau în România în general, de tânărul Lucian Matiș. Este un român get beget, care a devenit designerul cel mai căutat de multe soții de politicieni importanți din Canada sau SUA, printre care și soția premierului candian. Lucian s-a îndrăgostit de modă în copilărie, chiar într-un atelier de creație al mamei sale, la Sibiu.

Sophie Grégoire-Trudeau, soţia prim-ministrului canadian Justin Trudeau, a purtat la Casa Albă, joi, două ţinute create de Lucian Matiș, un tânăr designer născut în România, dar care locuieşte în prezent în Canada, informează huffingtonpost.ca.
După ce a purtat un costum creat de DUY, un designer canadian de origine vietnameză, în ziua în care avionul cu care a călătorit familia premierului canadian a aterizat la baza militară aeriană Andrews, şi o rochie creată de casa canadiană Ellie Mae la recepţia organizată miercuri seară la Galeria Renwick din Washington, soţia premierului canadian a ales să poarte încă o dată o ţinută realizată integral de un designer canadian, joi, la dineul de stat organizat de Michelle şi Barack Obama la Casa Albă,
Întâmpinată de cuplul prezidenţial american pe peluza de la Casa Albă, prima doamnă a Canadei a impresionat într-o rochie roşie cu mâneci şi cu imprimeuri geometrice şi florale, în nuanţe de roz, siclam şi violet, creată de designerul Lucian Matis.
Aceasta a fost prima vizită oficială la Casa Albă a prim-ministrului canadian Justin Trudeau.
La rândul ei, Michelle Obama a purtat pe peluza de la Casa Albă şi apoi, în balconul Truman de la Casa Albă, din care cele două cupluri au pozat pentru fotografi şi au salutat mulţimea, tot o ţinută a unui designer canadian, Tanya Taylor.
Sophie Grégoire-Trudeau şi Justin Trudeau au participat apoi, joi seară, la un dineu oficial organizat în cinstea lor la Casa Albă. Cu această ocazie, soţia prim-ministrului canadian a purtat o ţinută creată tot de Lucian Matis – o rochie de seară violet, lungă şi fără mâneci.
”Sunt încântat dincolo de cuvinte! Sophie Grégoire-Trudeau a purtat două ţinute ale casei Lucian Matis într-o singură zi!”, a scris pe pagina sa de Facebook designerul născut în România.
Sophie Grégoire-Trudeau şi Justin Trudeau s-au căsătorit pe 28 mai 2005, la Montréal. Cei doi au trei copii – Xavier James, Ella-Grace Margaret şi Hadrian.obama

S-a născut la Blaj și s-a ”virusat” cu modă la Sibiu
Lucian Matiș s-a născut în oraşul Blaj şi a devenit interesat de modă încă din copilărie, graţie mamei sale, care avea un atelier de croitorie chiar la Sibiu. A studiat artele frumoase în România, înainte de a se stabili în Canada în anul 1999. A renunţat la artele frumoase şi a ales să studieze designul vestimentar la Universitatea Ryerson din Toronto, potrivit site-ului oficial al artistului.
După ce şi-a lansat prima colecţie, în 2007, la Săptămâna Modei de la Toronto, Lucian Matis a devenit tot mai cunoscut, iar colecţiile sale au fost apreciate de criticii şi revistele de modă. Printre vedetele care au purtat ţinute create de Lucian Matis se află celebrul top-model Iman, modelul Coco Rocha şi cântăreaţa Nelly Furtado. Sursa: news.ro

Ultima oră

Comentariul meu