SCANDAL O atletă din Sibiu nu va face parte din Lotul Olimpic, deşi ar trebui să plece la Rio

0 321

daniela carlan

Atleta sibiană Daniela Cârlan riscă să nu poată concura pentru România în proba de maraton la Rio, deși ar fi îndeplinit baremul de calificare prevăzut de regulamentul internațional.
Problema? Chiar dacă Daniela a realizat timpii ceruți de ultimele reglementări ale Federației Internaționale (prag maxim de 2 ore şi 45 de minute), terminînd maratonul de 42 de km de la Cracovia în 2 ore 43 de minute și 38 de secunde în aprilie 2015, Federația Română deAtletism vrea ca atleta să-și reconfirme baremul începînd cu data de 1 ianuarie 2016 pentru a o pune pe lista pentru Rio.
Lorena Boberschi, antrenoarea sportivei de 35 de ani legitimate la CSM Zalău, crede însă că atleta ar fi trebuit să facă deja parte din lotul oficial și că federalii nu i-ar fi luat în calcul performanța de la Cracovia.
„Daniela şi-a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice pe un traseu omologat de Federaţia Internaţională de Atletism. Sportiva trebuia deja să fie inclusă în lot şi să fie susţinută pentru a-şi reconfirma baremul. În lotul olimpic, există sportivi care nu şi-au îndeplinit încă baremul, iar Daniela, care reuşit acest lucru, a rămas pe dinafară. Nu ştiu care este motivul pentru care nu a fost inclusă în lot, dar mi se pare o răutate din partea celor care au luat această decizie”,a declarat Lorena Boberschi conform magazinsalajean.ro.
Directorul CSM Zalău, Silviu Mureșan, spune că Federația a trimis o înștiințare pe care nu o înțelege: „Daniela şi-a îndeplinit baremul, darFederaţia Română ne-a trimis o înştiinţare prin care cere ca sportiva să facă un alt barem începînd cu data de 1 ianuarie 2016, ceea ce mi se pare o anomalie.
Voi avea o discuţie cu cei de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, fiindcă, sportiva trebuia inclusă deja în lotul olimpic, iar antrenorul sportivei împreună cu antrenorul lotului naţional să stabilească o competiţie de verificare în care Daniela Cârlan să-şi reconfirme baremul. Este o aberaţie ca federaţia să spună din start că nu-i recunoaşte baremul şi că trebuie să-şi facă un altul pentru Olimpiadă”.
Înștiințarea este semnată de Elena Dragomir, antrenorul federal pentru probele de semifon şi fond.
„Nu se pune problema să nu-i fie recunoscut baremul pentru olimpiadă, însă noi nu am fost înştiinţaţi şi nici nu ne-a cerut nimeni acordul ca sportiva să poată alerga la acea cursă, în care şi-a îndeplinit baremul.
Pentru a putea fi inclusă în lotul olimpic, antrenorii sportivei şi clubul la care este legitimată trebuie să ne prezinte un plan de pregătire pentru anul în curs, iar sportiva să aibă făcută vizita medicală la INMS, documente pe care FRA nu le are în acest moment. Ea va trebui doar să-şi reconfirme baremul, ceea este valabil pentru toţi sportivii din lotul olimpic, nu doar pentru atleta Cârlan”, a precizat Elena Dragomir pentru magazinsalajean.ro.
Sursa citată mai precizează că în acest moment Daniela Cârlan rămîne în afara unui lot olimpic care este compus din 18 sportivi care nu au avut cum să-şi realizeze baremul decît înaintea datei de 1 ianuarie 2016, iar unii dintre ei nici măcar nu sînt calificaţi încă la competiţia de la Rio!
Fostă participantă la JO de la Atena din 2004 și multiplă campioană națională, Cârlan s-a ales cu o rană urîtă la picior în 2014, după ce un cîine a mușcat-o în parcul din Sibiu în care se antrena.
Sursa www.gsp.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...