Poftiți la Ziua Porților Deschise la IPJ Sibiu. Când puțeți să mergeți!

0 190

politieÎn data de 25 martie 2016, Poliția Română aniversează 194 de ani de la atestarea documentară, devenind deja o tradiţie ca poliţiştii să fie alături de cetăţeni pentru a sărbători.

Premergător activităților desfășurate vineri, 25 martie, în zilele de 21 și 22 martie, începând cu ora 1100, la reşedinţa inspectoratului va fi organizată „Ziua Porţilor Deschise”. Cu acest prilej, toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea să afle cât mai multe despre activitatea desfăşurată de poliţiştii sibieni, despre meseria de poliţist dar şi aspecte particulare referitoare la activitatea serviciilor, compartimentelor sau birourilor în care poliţiştii îşi desfăşoară activitatea.

O activitate inedită, dedicată în special elevilor claselor a XII, este desfășurată în parteneriat cu Clubul Sportiv „Danny Ungur Racing” din judeţul Cluj şi Schuster Ecologic. Polițiștii sibieni alături de piloți vor desfășura în ambele zile activităţi de educaţie rutieră, în cadrul unui proiect de responsabilizare socială, intitulat „Atenţie copii! Danny Ungur Racing te învaţă să fii un pieton de nota 10!”. Scopul proiectului este acela de a dezvolta cunoştinţele, deprinderile şi aptitudinile preventive ale elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Sibiu în domeniul circulaţiei rutiere.
Totodată, cu sprijinul unui cercetător științific, doctorand în domeniul istoriei Miliției și Poliției Române, vom fi gazdele unei expoziții de uniforme vechi ale Poliției și Miliției, realizată în holul de acces în incinta inspectoratului (reședință) și etajul I din aceeași clădire. Uniformele fac parte din patrimoniul cultural și ne-au fost puse la dispoziție de Muzeul Poliției din Târgoviște, precum și de Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea 1 Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.