Acesta este cel mai căutat terorist din Belgia și de pe întreg mapamondul. ”CV-ul” lui Najim Laachraoui!

0 225

teroristiNajim Laachraoui este teroristul care a reușit să scape după atentatele de marți de pe aeroportul din Bruxelles. ADN-ul acestuia a fost găsit și pe explozibilul folosit la atacurile din noiembrie 2015 de la Paris.

Najim Laachraoui, presupusul terorist care a scăpat după atentatul de pe aeroportul din Bruxelles, figura de câteva luni pe lista cu cei mai căutaţi islamişti din Europa, pentru legăturile sale cu atentatele de la Paris, scrie presa belgiană, citata de news.ro.
ADN-ul tânărului de 25 de ani a fost găsit “pe materialul explozibil folosit la atacurile” din noiembrie, soldate cu 130 de morţi, a declarat o sursă apropiată anchetei.
Bărbatul a fost în Siria în 2013 şi era căutat din 4 decembrie. El a fost controlat sub identitatea falsă Soufiane Kayal, la începutul lui septembrie, la frontiera dintre Austria şi Ungaria. Se afla atunci în maşină cu Salah Abdeslam, suspectul arestat marţi pentru masacrul din capitala Franţei, şi cu Mohamed Belkaid, un Algerian de 35 de ani ucis săptămâna trecută de autorităţi.
Tot sub numele de Kayal, el a închiriat casa conspirativă unde au fost pregătite atentatele de la Paris.
Mai mult, Laachraoui ar fi ţinut legătura telefonic cu teroriştii care s-au aruncat în aer în seara de 13 noiembrie.
Potrivit anchetatorilor, Belkaid ar fi fost destinatarul unui SMS trimis de unul dintre islamiştii sinucigaşi din sala de concerte Bataclan către un număr din Belgia. Mesajul era “Am plecat, începe”.
Un alt număr din Belgia l-a sunat în aceeaşi seară pe Abdelhamid Abaaoud, organizatorul masacrului de la Paris. El a fost ucis la 18 noiembrie de Poliţia franceză, într-o operaţiune desfăşurat la Saint-Denis, o suburbia a Parisului.
Tânărul a fost judecată în lipsă la Bruxelles, în luna februarie, pentru recrutare de combatanţi islamişti, iar procurorii au cerut pedeapsa cu 15 ani de închisoare în cazul său.
Laachraoui s-a născut la 18 mai 1991, la Bruxelles şi mai are cinci fraţi şi surori. De altfel, unul dintre fraţii săi, Mourad, este un luptător cunoscut de taekwendo şi a reprezentat Belgia la mai multe concursuri internaţionale.
Tatăl său a fost audiat recent de poliţie. El a recunoscut că Laachraoui este fiul său şi a precizat că nu mai ştie nimic de el de trei ani.
De altfel, nimeni din familie nu mai vrea să aibă de-a face cu tânărul, pe care îl acuză că îi distruge cariera lui Mourad.
Laachraoui a învăţat în Belgia şi este de profesie electromecanic. Astfel, el are cunoştinţele necesare pentru a fabrica bombe, spune experţii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.