Mitropolitul Ardealului condamnă atentatele de la Bruxelles. ”E o durere pentru toată lumea!”

0 188

bruxellesÎPS Laurențiu Streza și-a arătat compasiunea față de poporul belgian după atentatele sângeroase din Bruzelles. Mitropolitul spune că în toate bisericile preoții se vor ruga pentru cei dispăruți marți.

Mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza a anunțat că, joi, în toate bisericile ortodoxe din Transilvania preoții se vor ruga pentru victimele atentatelor de la Bruxelles (Belgia).  Încă de miercuri seara s-a ținut un moment de reculegere într-o biserică din municipiul Sibiu, unde Mitropolitul Ardealului a conferențiat despre Postul Paștelui.
Mitropolitul Ardealului le-a spus credincioșilor că „și noi ne aflăm în același pericol” cu restul lumii unde au avut loc atentate teroriste, el adăugând că autorii acestor crime „nu au niciun Dumnezeu”, pentru că „nu există un Dumnezeu care să omoare”.
„Vreau să ne exprimăm în mod liturgic compasiunea față de tragedia de la Bruxelles. Întâi de toate, indiferent ce se întâmplă, unde se întâmplă, dacă se pierd vieți, cu atât mai mult mai multe vieți, e o durere pentru toată lumea. În momentul în care lucrul acesta se face printr-un atentat, (…) acei oameni, ei nu în numele lui Dumnezeu, nu există un Dumnezeu care să omoare. Nu știu ce Dumnezeu au ei. Ei nu au un Dumnezeu”, a declarat Mitropolitul Ardealului.
Mitropolitul Laurențiu Streza a anunțat că joi, zi de doliu național în România, în toate bisericile din Mitropolia Ardealului vor fi pomeniți cei decedați în atentatele de la Bruxelles.
„Noi îi vom pomeni pentru că este o zi de doliu în toată țara. Noi vom face rugăciuni în bisericile noastre și îi vom pomeni și ne vom ruga pentru întreaga lume și pentru noi, și noi ne aflăm în același pericol. (…) Să ferească toată lumea de acest pericol”, a spus el.
Joi pe teritoriul României este zi de doliu național, în semn de solidaritate cu victimele atentatelor de la Bruxelles. Atentatele comise marți dimineață pe aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și în stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puțin 31 de morți și 270 de răniți, conform bilanțului anunțat miercuri seară de autoritățile belgiene. Sursa: agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.